• Primul vaccin anti-COVID este gata și este produs de Pfizer în colborare cu BioNTech
  • În lume sunt în lucru în acest moment 140 de vaccinuri
  • 17 dintre ele se află într-un stadiu avansat

Primul vaccin anti-COVID este gata și ar putea apărea pe piață curând. Când va ajunge la noi, nu știm sigur. Ce știm, însă, sigur este că în ultima fază de testare sunt și alte vaccinuri.

În lume sunt în lucru în acest moment 140 de vaccinuri. 17 dintre acestea se află într-un stadiu avansat: șase sunt deja folosite, iar 11 se află în etapa a treia de testare.

Vaccinurile care se află în etapa a treia de testare sunt: Moderna în colaboare cu Institutul Naţional al Sănătăţii din Statele Unite, CanSino Biologics, Sputnik V, Johnson&Johnson, AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford, Novavax, Sinofarm în colaborare cu Institutul de Produse Biologice din Wuhan, Sinofarm în colaborare cu Institutul de Produse Bilogice din Beijing, SinovacBiotech și Barat Biotech.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Asta înseamnă că vaccinurile acestea sunt testate pe zeci de mii de persoane, unele primind vaccinul, altele un placebo. În continuare sunt analizate rezultatele și efectele adverse, dar toate aceste companii dau asigurări că vom avea vaccinul lor până la finalul acestui an.