• Angajaţii de la o fabrică din Baltimore, care lucrau la două vaccinuri anti-Covid, au confundat din greşeală două ingrediente
  • Eroarea este o considerată o mare ruşine pentru Johnson & Johnson
  • Următoarele 10 milioane de doze livrate ar fi trebuit să vină de la fabrica din Baltimore

Angajaţii de la o fabrică din Baltimore, care lucrau la două vaccinuri anti-Covid, au confundat din greşeală două ingrediente şi astfel au fost distruse 15 milioane de doze Johnson & Johnson, relatează The New York Times.

Fabrica, condusă de Emergent BioSolutions, are parteneriat atât cu Johnson & Johnson şi AstraZeneca. Oficialii federali au atribuit greşeala unei erori umane. Încurcătura a oprit livrarea de doze Johnson & Johnson în Statele Unite.

Eroarea este o considerată o mare ruşine pentru Johnson & Johnson, al cărui vaccin, care se administrează într-o singură doză, a fost creditat cu accelerarea programului de vaccinare din Statele Unite.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Cu toate acestea, nu afectează dozele Johson & Johnson care sunt în prezent livrate şi utilizate la nivel naţional. Toate aceste doze au fost produse în Olanda. Dar următoarele 10 milioane de doze livrate ar fi trebuit să vină de la fabrica din Baltimore.

Pfizer livrează dozele de vaccin înainte de termen, iar Moderna este pe punctul de a obţine aprobarea de a livra flacoane de vaccin care conţin 15 doze în loc de 10.