2021 a fost anul pastilelor COVID

medicamente Sursă foto: Hepta
  • Pfizer anunță că are un medicament care reduce cu 89% formele grave ale infectării cu virusul.
  • O listă cu zece medicamente a fost întocmită de Comisia Europeană pentru COVID-19.
  • Prima companie care a realizat medicamentul anti-COVID este Merk.

O listă cu zece medicamente a fost întocmită de Comisia Europeană pentru COVID-19.Prima companie care a realizat medicamentul este Merk. Cu greu ajung tratamentele inovatoare în România, dar în 2021 ai putut fi și tu în rând cu lumea. Cu lumea bună. Ai putut să te vaccinezi anticovid odată cu țările Uniunii Europene. Poate nu ești unul dintre cei care nu au avut încredere în vaccin. E dreptul tău. Și poate ai așteptat să vezi când va apărea și un tratament anitiviral. Prima companie care a anunțat medicamentul promis a fost Merk.

Azi avem deja o primă țară din Uniunea Europeană care a aprobat Molnupiravir, pastila anti-COVID a companiei Merck. Administrată în debutul infecției, pastila ne poate scăpa de supraaglomerarea spitalelor.

„Pentru a putea folosi astfel de medicamente avem nevoie de un diagnostic rapid pentru că el trebuie administrat
la începutul bolii și discutăm de formele ușoare și formele medii. Discutăm mai ales de persoanele vulnerabiule
care primind acest tratament vor avea o probabilitate mai mică de a dezvolta complicații. Sunt cei care au boli cronice, oamenii în vârstă”, declară medicul infecționist Adrian Marinescu.

Tratamentul Pfizer ar reduce cu 89% formele grave ale COVID

Compania care a scos primul vaccin anti-COVID nu pierde timpul nici în lupta pentru pastile anti-COVID. Pfizer a anunțat că are un tratament care reduce cu 89% formele grave de Covid, dar și decesul. Este vorba despre pilula PAX-LO-VID care se administrează de două ori pe zi.

„Este pur și simplu extraordinar. În calitate de medic mă simt atât de bine, atât de optimist, atât de încântat că putem împărtăși aceste date acum la nivel înalt, public. Suntem încrezători că medicamentul va fi disponibil până la finalul anului. Și apoi, bineînțeles, la scară mai largă anul viitor”, a transmis Mikael Dolstein, medic al grupului Pfizer.

Comisia Europeană a întocmit o listă de zece medicamente inovatoare pentru COVID-19 care ar trebui să compenseze de anul viitor lipsurile din campania de vaccinare. Este vorba de trei anticorpi monoclonali, trei Imuno-modulatori, dar și pastile. Autoritățile europene au încredere că oamenii de știință și specialiștii din sănătate vor reuși să descopere cele mai inovatoare tratamente.

„Europa a fost întotdeuan continentul oamenilor de știință și al inovatorilor. Si nu putem concura intotdeauna cu dimensiunea ridicată a concurenților noștri sau de exemplu cu cantitatea de resurse naturale pe care le avem. dar putem să ne bizuim pe cea mai valoroasă resursă regenerabilă din lume și ea este dată de ideile, de ingeniozitatea noastră, de puterea inovatoare a popoarelor noastre”, spune președintele Comisiei Europene, Urula von der Leyen. Totuși, Comisia Europeană a întocmit o listă cu zece tratamente pentru COVID.