• În județul Bihor au fost înregistrate 28 de reacții anafilactice
  • Multe dintre persoane au avut nevoie de administrarea adrenalinei
  • DSP: Sunt reacții adverse normale

În județul Bihor au apărut 28 de reacții anafilactice, după administrarea vaccinului anti-Covid, de la începutul campaniei de imunizare. Persoanele în cauză au început să se sufoce și au avut nevoie de intervenția medicilor, iar unora dintre ele le-a fost administrată adrenalină.

Săptămâna trecută, două femei de sub 50 de ani au prezentat astfel de simptome, după administrarea primei doze. Una dintre femei are puțin peste 30 de ani și nu are alte afecțiuni. Cea de-a doua avea un istoric în ceea ce privește alergia la înțepătura de viespe, ea fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Oradea.

„Cele două persoane care s-au vaccinat în Aleșd sunt în afara oricărui pericol. Una dintre cele două, puțin peste 40 de ani, a fost transportată cu ambulanța la UPU pentru a fi supravegheată, iar între timp a și plecat acasă. Ea avea recții alergice cunoscute la înțepătura de viespe și a ținut neapărat să facă vaccinul, chiar dorește să facă și rapelul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Au mai fost cazuri de reacții anafilactice în mai multe centre de vaccinare, dar e important că s-a intervenit la timp și nu s-a întâmplat nimic mai grav. Unele persoane au avut nevoie de adrenalină, altele nu. În total sunt 28 de cazuri de acest fel de la începutul campaniei de vaccinare. Sunt reacții adverse, unele severe.Sunt raportate toate, nu e nici un fel de problemă. E bine să se știe că reacții adverse apar la orice fel de vaccin, să nu se panicheze oamenii.

În centre de vaccinare ale DSP-ului sunt reacții și la alte vaccinuri. Orice vaccin din lumea aceasta poate provoca reacții adverse”, a declarat pentru G4media șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor, Dr. Daniela Rahotă.