• Un număr de 35 de cetățeni din India, care lucrează la două firme din Popești-Leordeni, au fost testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2.
  • În prezent, sunt internați 19 dintre cei 35 de cetățeni indieni testați pozitiv cu COVID.

Un număr de 35 de cetățeni din India, care lucrează la două firme din Popești-Leordeni, au fost testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2. Dintre pacienții depistați cu COVID-19, trei sunt infectați cu tulpina britanică de COVID, iar alți șapte cu o variantă indiană, alta decât cea care a provocat actuala criză din India, a precizat INSP.

Pe 1 mai, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a informat Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) despre un focar de infecţie cu SARS-CoV-2 depistat la 9 cetăţeni din Republica India, angajaţi ai unei firme cu sediul în Popeşti-Leordeni.

Aceştia au venit în ţară pe Aeroportul Otopeni în data de 20 aprilie, prezentând teste RT-PCR negative.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajaţi au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testaţi preventiv înainte de a intra în comunitate.

În data de 30.04.2021, pacienților internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR și a secvențierii, iar în după-amiaza zilei de 03/05/2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secvențiere pentru varianta britanică la 3 pacienți, precum și pentru o variantă indiană, alta față de cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India, la alți 7 pacienți. Alți 5 pacienți au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezintă o varianta ce determină îngrijorare. În 3 cazuri probele au o încărcătură virală mică neconcludentă.