• Un număr de 35 de cetățeni din India, care lucrează la două firme din Popești-Leordeni, au fost testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2.
  • În prezent, sunt internați 19 dintre cei 35 de cetățeni indieni testați pozitiv cu COVID.

Un număr de 35 de cetățeni din India, care lucrează la două firme din Popești-Leordeni, au fost testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2. Dintre pacienții depistați cu COVID-19, trei sunt infectați cu tulpina britanică de COVID, iar alți șapte cu o variantă indiană, alta decât cea care a provocat actuala criză din India, a precizat INSP.

Pe 1 mai, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a informat Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) despre un focar de infecţie cu SARS-CoV-2 depistat la 9 cetăţeni din Republica India, angajaţi ai unei firme cu sediul în Popeşti-Leordeni.

Aceştia au venit în ţară pe Aeroportul Otopeni în data de 20 aprilie, prezentând teste RT-PCR negative.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajaţi au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testaţi preventiv înainte de a intra în comunitate.

În data de 30.04.2021, pacienților internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR și a secvențierii, iar în după-amiaza zilei de 03/05/2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secvențiere pentru varianta britanică la 3 pacienți, precum și pentru o variantă indiană, alta față de cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India, la alți 7 pacienți. Alți 5 pacienți au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezintă o varianta ce determină îngrijorare. În 3 cazuri probele au o încărcătură virală mică neconcludentă.