• Nu este nici un secret că pierderea în greutate necesită determinare, consecvență, muncă grea și sacrificii.
  • Proteinele sunt esențiale pentru pierderea în greutate, deoarece sunt foarte hrănitoare, ajutându-te să te simți plin și satisfăcut.
  • S-a constatat că privarea de somn și stresul cresc riscul de obezitate și de boli metabolice.

Nu este nici un secret că pierderea în greutate necesită determinare, consecvență, muncă grea și sacrificii. La urma urmei, dacă ar fi la fel de simplu ca și cum ai pocni din degete pentru a-ți atinge corpul ideal, cu toții am avea corpul ideal mâine. Potrivit unui sondaj Gallup recent, peste jumătate dintre adulții din SUA doresc să slăbească, iar 26 la sută au făcut încercări serioase în acest sens în ultimii cinci ani. Cu toate acestea, pierderea în greutate este un dușman nestatornic și frustrant care poate fi dificil de atins. De aceea, sentimentul de a fi la capătul puterilor este de înțeles dacă nu vedeți rezultate.

Dacă te lupți să slăbești și ai impresia că faci toate lucrurile corecte”, iată patru motive surprinzătoare pentru care s-ar putea să nu-ți atingi obiectivele de slăbire.

Alegi dietele la modă și soluțiile rapide” în locul obiceiurilor alimentare sănătoase

Fie că este vorba de keto, carnivoră, paleo sau de o altă nouă tendință, să sari de la o dietă la alta în speranța că va oferi o soluție ușoară la problemele tale de pierdere în greutate este o rețetă pentru eșec. În schimb, dezvoltă obiceiuri alimentare mai sănătoase și menține o relație mai bună cu mâncarea (în timp ce faci exerciții fizice în mod regulat) pentru a te pregăti pentru o pierdere în greutate de succes. Asta pentru că dietele la modă restricționează adesea alimentele și nu oferă modalități durabile de a mânca, ceea ce îi face pe oameni să se descurajeze asupra obiectivelor lor de pierdere în greutate. Cercetările au constatat, de asemenea, că dietele la modă au tendința de a fi inadecvate din punct de vedere nutrițional și de a promova imagini negative ale corpului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ori de câte ori o dietă te obligă să elimini anumite alimente (mai ales cele care îți plac), să microgestionezi tot ceea ce pui în gură sau să te înfometezi, există o șansă bună să nu te poți ține de ea pe termen lung”, spune Amy Killen, medic de medicină regenerativă și consilier medical la Joi Women’s Wellness. Pentru succesul dietei pe termen lung, alege un mod de viață sănătos care include suficientă flexibilitate pentru a te vedea aderând la program luni sau ani, în loc de zile sau săptămâni.”

Nu mănânci suficiente proteine

Proteinele sunt esențiale pentru pierderea în greutate, deoarece sunt foarte hrănitoare, ajutându-te să te simți plin și satisfăcut. De asemenea, este posibil să fii mai predispus la pofte și la supraalimentare dacă nu mănânci suficiente proteine. În timp ce adultul mediu sănătos are nevoie de cel puțin 0,8 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală zilnic, cantitatea de proteine necesară pentru pierderea în greutate va varia în funcție de nevoile și obiectivele tale individuale.

Trista Best, RD, dietetician înregistrat la Balance One Supplements, spune pentru Best Life: Nu există un răspuns unic pentru toate tipurile de proteine pe care ar trebui să le consumi pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, o recomandare obișnuită este de a viza între 1,2 și 1,6 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală pe zi. Acest lucru echivalează cu aproximativ 15 până la 20 la sută din aportul zilnic de calorii.”

Nu te odihnești și nu te relaxezi suficient

Atunci când ești obosit sau stresat, este mai probabil să cedezi poftelor și să te răsfeți cu alimente nesănătoase și bogate în calorii. De fapt, s-a constatat că privarea de somn și stresul cresc riscul de obezitate și de boli metabolice. Efectele stresului cronic sunt foarte asemănătoare cu efectele lipsei de somn asupra pierderii în greutate, deoarece, la fel ca și lipsa somnului, stresul cronic provoacă creșteri ale cortizolului care pot afecta insulina și capacitatea organismului tău de a arde grăsimile în loc să le stocheze”, explică Killen.

Încearcă să ai cel puțin șapte ore de somn de calitate în fiecare noapte. Pentru a te ajuta să îți îmbunătățești somnul și să îți ajuți eforturile de slăbire, Killen sugerează să eviți ecranele cu o oră înainte de culcare, să nu mănânci cu două ore înainte de culcare și să dormi într-o cameră răcoroasă și întunecată. Ea adaugă: Practici cum ar fi meditația ghidată, respirația, plimbările în natură și jurnalul pot ajuta foarte mult la menținerea stresului la distanță”.

Sari peste mese

Poate părea contraintuitiv, dar consumul insuficient de calorii poate fi un obstacol semnificativ în calea pierderii în greutate. De exemplu, un studiu de cohortă de mari dimensiuni publicat în Nutrients in 2021 a examinat asocierea dintre săritul peste mese și creșterea în greutate la peste 26.000 de studenți universitari din Japonia. Cercetătorii au constatat că săritul peste mese a fost legat de o creștere semnificativă în greutate, cei care renunță la cină fiind asociați cu o creștere în greutate mai mare de 10 procente.

„Sărirea meselor poate face ca organismul tău să intre în modul de înfometare, ceea ce încetinește metabolismul, ceea ce duce la creșterea în greutate, mai degrabă decât la pierderea în greutate”, spune Best. În loc să sari peste mese, gândește-te să mănânci mini-mese de patru sau cinci ori pe zi. Acest lucru îți poate menține metabolismul în funcțiune fără a fi nevoie de mesele tradiționale mari, care necesită mult timp.”