• Să ai la îndemână câteva produse colorate pentru atunci când te îmbolnăvești te poate ajuta să te recuperezi mai repede.
  • Vitamina C este un alt antioxidant puternic, care poate ajuta la menținerea sistemului imunitar puternic împotriva bolilor și afecțiunilor.
  • Dacă mănânci carne, ar fi bine să ai la îndemână niște carne de vită slabă pentru atunci când ai nevoie de un impuls nutrițional după ce te-ai îmbolnăvit.

Sezonul gripei este în toi, dar acesta nu este cel mai rău lucru de care trebuie să te temi. De asemenea, experții au avertizat oamenii în legătură cu tridemia din acest an, care este rezultatul creșterii numărului de cazuri de VSR, a cazurilor de gripă și a pandemiei COVID-19 în curs de desfășurare. Deși acestea nu pot fi evitate 100%, există modalități de a te pregăti pentru o potențială infecție în această iarnă. În primul rând, este important să ne pregătim corpul, concentrându-ne pe un sistem imunitar sănătos.

Pentru a îți pregăti sistemul imunitar, CDC recomandă lucruri precum menținerea unei alimentații echilibrate, exerciții fizice, administrarea de vitamine, reducerea consumului de alcool și un somn bun. Acești pași ne pot ajuta să avem o imunitate mai sănătoasă, dar există întotdeauna șansa de a prinde totuși o răceală sau o gripă. Când se întâmplă acest lucru, este important să ai cămara și frigiderul aprovizionate cu alimente utile pentru stimularea imunității.

Pentru a afla mai multe despre ce alimente ar fi utile pentru a susține un sistem imunitar sănătos și suficient de puternic pentru a face față sezonului de răceală și gripă, dieteticienii spun care sunt alimentelele pe care preferă să le aibă la îndemână atunci când se îmbolnăvesc.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Fructe și legume colorate

Să ai la îndemână câteva produse colorate pentru atunci când te îmbolnăvești te poate ajuta să te recuperezi mai repede.

„Antioxidanții, cum ar fi flavonoidele, antocianii și carotenoizii, ajută la combaterea radicalilor liberi care pot provoca daune celulelor și îți pot compromite sistemul imunitar”, spune Amy Goodson, MS, RD, CSSD, LD, care este membră a Consiliului nostru de experți medicali și autoarea cărții The Sports Nutrition Playbook. „Și, din fericire, acești nutrienți se găsesc în toate produsele colorate”.

Așadar, dacă te confrunți cu o răceală sau o gripă, ce anume ar trebui să ai în stoc în ceea ce privește produsele pentru a introduce cât mai repede acești antioxidanți în alimentația ta? „Flavonoidele se găsesc în alimente precum fructele de pădure, varza kale, varza și chiar ciocolata neagră, antocianii se găsesc în fructe de pădure, struguri, rodii și curmale medjool, iar carotenoidele se găsesc în produse portocalii, galbene și roșii, cum ar fi dovleacul de vară, dovleacul, mango și caisele”, spune Goodson.

Vitamina C

„Vitamina C este un alt antioxidant puternic, care poate ajuta la menținerea sistemului imunitar puternic împotriva bolilor și afecțiunilor”, spune Goodson.

De fapt, această vitamină poate ajuta celulele albe din sânge să crească și să se producă, adică tipul de celule de care organismul tău are nevoie pentru a lupta împotriva infecțiilor. Mai mult, vitamina C poate ajuta la combaterea radicalilor liberi, similar cu ceilalți antioxidanți menționați mai sus. Poți păstra un supliment de vitamina C la îndemână pentru atunci când ești în dificultate, desigur. Cu toate acestea, îți poți lua, de asemenea, cantitatea zilnică de vitamina C din diferite alimente.

În timp ce s-ar putea să te gândești doar la portocale și la sucul de portocale, poți obține vitamina C și din roșii și suc de roșii, ardei roșu, alte citrice, cum ar fi căpșunile, și legume verzi, cum ar fi spanacul și fasolea verde”, explică Goodson.

Carne de vită slabă

Dacă mănânci carne, ar fi bine să ai la îndemână niște carne de vită slabă pentru atunci când ai nevoie de un impuls nutrițional după ce te-ai îmbolnăvit.

Zincul este un mineral care ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic, iar carnea de vită este considerată o sursă excelentă de zinc, furnizând aproape jumătate din ceea ce ai nevoie într-o zi”, spune Goodson. Dacă ești vegetarian sau pur și simplu preferi proteinele de origine vegetală în locul cărnii roșii, potrivit lui Goodson, poți obține un aport de zinc și din leguminoase, nuci, semințe, alimente lactate și chiar ciocolată neagră.

Iaurt grecesc

Potrivit lui Toby Amidor, MS, RD, CDN, FAND, un expert în nutriție premiat și autorul bestsellerului Wall Street Journal, The Family Immunity Cookbook, să ai în frigider niște iaurt grecesc te poate ajuta să oferi organismului tău nutrienți esențiali în caz de probleme.

Îmi fac provizii de pahare mari de iaurt grecesc, deoarece este o sursă naturală de nutrienți care stimulează imunitatea, cum ar fi proteine, vitamina B12, seleniu și zinc”, spune Amidor. Iaurtul grecesc oferă, de asemenea, culturi vii și active care acționează ca bacterii bune” în intestin și ajută la protejarea tractului digestiv.” Dacă nu îți place neapărat iaurtul grecesc simplu, încearcă un smoothie cu fructe de pădure.

Ceai verde

Deși, din punct de vedere tehnic, nu este un aliment, sorbirea unui ceai verde poate ajuta la sănătatea ta generală, în special în timpul sezonului de gripă.

Întotdeauna am pliculețe de ceai verde în cămară, deoarece ceaiul verde conține polifenoli, care sunt antioxidanți puternici despre care s-a demonstrat că ajută la combaterea bolilor”, spune Amidor. Polifenolii tind să activeze semnalizarea diferitelor căi din sistemul imunitar atunci când este prezent un invadator străin pentru a ajuta organismul să răspundă în orice mod este necesar pentru a ajuta la combaterea acestuia.”

Alături de ceaiul verde, elementele menționate mai sus sunt foarte bune de avut la îndemână pentru momentele în care te îmbolnăvești brusc. Este important să ai grijă de sistemul tău imunitar în orice moment, dar oferindu-i organismului tău acești nutrienți cruciali te va ajuta să accelerezi procesul de recuperare.