• În prezent tot mai mulți bărbați suferă de o scădere a apetitului sexual, iar unii dintre principalii vinovați sunt la fel de simpli precum alimentele care le consumă.
  • Alimentele îți pot afecta negativ libidoul, mai ales pe măsură ce îmbătrânești, așa că este important să găsești acei vinovați ingerabili și să îi elimini din alimentația ta.
  • Nivelul de testosteron afectează dorința sexuală, așa că orice lucru care epuizează acești hormoni la bărbați poate în cele din urmă să le stingă dorința de sex.

În prezent tot mai mulți bărbați suferă de o scădere a apetitului sexual, iar unii dintre principalii vinovați sunt la fel de simpli precum alimentele care le consumă.

Alimentele îți pot afecta negativ libidoul, mai ales pe măsură ce îmbătrânești, așa că este important să găsești acei vinovați ingerabili și să îi elimini din alimentația ta.

Nivelul de testosteron afectează dorința sexuală, așa că orice lucru care epuizează acești hormoni la bărbați poate în cele din urmă să le stingă dorința de sex.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Care sunt alimentele pe care trebuie să le eviți dacă vrei să te menții în formă în dormitor.

Prea multă soia

Nu ai de ce să îți faci griji dacă consumi cantități mici de soia, dar porțiile excesive de produse derivate din leguminoase (lapte de soia, tofu și sos) pot reduce nivelul de testosteron din sânge și pot diminua dorința de a face sex, potrivit unui studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition.

Cercetătorii au descoperit că bărbații care au consumat 120 mg de soia pe zi au avut o scădere a testosteronului. Iar dacă te străduiești să devii tată, asigură-te că o reduci sau o elimini complet din alimentația ta. Un studiu din 2008, publicat în revista Human Reproduction, a constatat că soia poate scădea numărul de spermatozoizi ai unui bărbat.

Carbohidrați procesați

Orice tip de carbohidrați rafinați, cum ar fi biscuiții graham, pot crea probleme în dormitor. Excesul de carbohidrați rafinați (făina albă) poate scădea nivelul de testosteron. Zaharurile din carbohidrații rafinați nu numai că îl vor face pe bărbat să ia în greutate, dar pot crește nivelul de estrogen și îi poate scădea nivelul de testosteron.

Prea mult alcool

Alcoolul consumat cu moderație nu a făcut niciodată rău nimănui, dar excesul de alcool poate face ca lucrurile să se prăbușească până la sfârșitul nopții. Alcoolul poate avea un impact asupra aptitudinilor tale sexuale, cauzând dificultăți de erecție, probleme în atingerea orgasmului și ejaculare prematură”, spune Amy Levine, sex coach și fondator al Ignite Your Pleasure. Dacă ai băut un pahar în plus, probabil că te vei simți mai puțin inhibat”.

Prea mult alcool, prea multă mâncare bogată, prea multe alimente în general va face ca o persoană să fie somnoroasă și nu atât de interesată de sex”, spune David Yarian, terapeut sexual.

Alimente cu hormoni

Alimentele care conțin hormoni sau antibiotice adăugate, cum ar fi unele tipuri de carne roșie scad apetitul sexual atunci când sunt consumate în exces. În cazul unora, anumite alimente pot afecta chiar și secrețiile precum sperma, transpirația, urina și respirația, potrivit lui Levine. Unii dintre vinovații mirositori sunt sparanghelul, usturoiul, anumite condimente și produsele lactate, toate acestea putând duce la niște mirosuri și gusturi nu prea plăcute.

În general, carnea roșie are și beneficii atunci când este consumată slabă și cu moderație. Este o sursă excelentă de proteine și zinc, care este esențial pentru construirea mușchilor și eliminarea grăsimilor.

Prea mult din orice

Consumul oricărui aliment în exces duce la creșterea în greutate, care este cauza numărul unu al apetitului sexual pentru orice bărbat. Alimentația accelerează procesul de îmbătrânire, iar un stil de viață sănătos echivalează cu un sex bun.