• O modalitate ușoară de a rămâne hidratat în cele mai fierbinți zile de vară este să bei apă în mod constant.
  • Acest lucru este cu atât mai important dacă ești activ sau lucrezi în aer liber, unde resimți din plin căldura.
  • Electroliții care se găsesc în băuturile sportive, suplimentele și alte băuturi sunt, de asemenea, esențiale pentru a te menține hidratat și pentru a reface orice minerale pierdute prin transpirație.

O modalitate ușoară de a rămâne hidratat în cele mai fierbinți zile de vară este să bei apă în mod constant.

Acest lucru este cu atât mai important dacă ești activ sau lucrezi în aer liber, unde resimți din plin căldura.
Electroliții care se găsesc în băuturile sportive, suplimentele și alte băuturi sunt, de asemenea, esențiale pentru a te menține hidratat și pentru a reface orice minerale pierdute prin transpirație.

Având în vedere valul de căldură care afectează în prezent o mare parte a Europei, menținerea hidratării este o prioritate și mai mare, motiv pentru care este important să te asiguri că mănânci și alimentele potrivite. Există multe alimente hidratante (și în sezon) care te pot ajuta să îți potolești setea.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Ce alimente sunt cele mai hidratante?

Majoritatea alimentelor conțin o anumită cantitate de apă, dar probabil că nu te surprinde să aflii că fructele și legumele se află în fruntea listei.

Pentru a profita la maximum de aceste fructe și legume hidratante, asigură -te că consumi două-trei porții de fructe și trei-patru porții de legume. Nu există linii directoare specifice pentru fructele și legumele hidratante, dar, consumând cantitatea zilnică recomandată de produse, vei contribui la hidratarea ta.

Se estimează că între 20% și 30% din necesarul de lichide poate proveni din alimente, inclusiv fructe și legume. Iar prin combinarea anumitor alimente, vei putea stimula hidratarea. Atunci când cauți să te rehidratezi în mod adecvat, carbohidrații, lichidele și sodiul sunt esențiale. Carbohidrații sunt importanți pentru optimizarea absorbției apei și a sodiului în organism.

Pepene verde și galben

Pepenele roșu nu este doar un fruct sinonim cu vara, ci este și foarte hidratant. Este alcătuit din 92% apă și are antioxidanți, nutrienți importanți precum vitaminele A și C, magneziu, fibre și licopen (un pigment care se găsește în fructele și legumele de culoare roșie, galbenă sau portocalie). Alți pepeni, cum ar fi pepenele galben, sunt, de asemenea, compuși în proporție de 90% din apă și sunt o sursă bună de potasiu, acid folic, precum și de vitaminele A și C.

Castraveți

Castraveții sunt compuși în proporție de 95% din apă și conțin vitamine precum vitamina K, magneziu și potasiu. Această legumă răcoritoare poate fi ușor adăugată în salate, sandvișuri, apă. Conținutul său ridicat de apă îl face, de asemenea, o legumă cu un conținut scăzut de calorii și este un aliment ideal de adăugat în dieta ta dacă vrei să slăbești și să te simți sătul mai mult timp.

Dovleac

Această legumă este foarte bună ca adaos la supe, prăjeli, salate și ca garnitură. Dovleceii sunt o sursă bună de vitamina C, potasiu, fibre și sunt compuși în proporție de 94% din apă. Conținutul ridicat de apă și fibre te va menține sătul și hidratat pentru o perioadă îndelungată de timp.

Căpșuni

Acest fruct popular de vară este plin de antioxidanți, vitamine și minerale precum vitamina C, mangan și acid folic. Este un fruct ușor de adăugat în smoothie-uri, iaurt, salate sau de mâncat ca atare. Căpșunile sunt alcătuite din 91% apă, ceea ce le face fructele perfecte pentru a îți potoli setea și pentru a satisface pofta de dulce.

Salată verde și alte frunze verzi

Pregătește o salată din verdețuri precum salată verde, creson, spanac care au un conținut ridicat de apă și care furnizează multe vitamine și minerale. Salata verde este alcătuită din 96% apă și are acid folic, fibre și vitaminele K și A. Spanacul este bogat în fier, acid folic, calciu și vitaminele C și A. Crețușca, între timp, furnizează 100% din aportul alimentar recomandat pentru vitamina K, care este un nutrient esențial pentru coagularea sângelui și menținerea sănătății oaselor. Orice combinație a acestor verdețuri îți va oferi garantat o salată plină de nutrienți.

Citrice

Citricele tind să fie alcătuite din aproximativ 80% apă, ceea ce le face să fie opțiuni bune pentru hidratare. De asemenea, sunt bogate în vitamina C și fibre și sunt bune pentru susținerea sistemului imunitar. Sunt chiar bune și pentru a le adăuga la salate de fructe, să le mănânci singure și chiar să faci o marinată pentru proteine, cum ar fi puiul sau peștele.