• Aproximativ 5.800 de persoane care au fost vaccinate împotriva COVID-19 au fost infectate, arată CDC
  • Unele persoane au făcut o formă gravă a virusului, iar 74 de oameni şi-au pierdut viaţa
  • CDC va analiza şi va căuta să afle care sunt cele mai predispuse persoane la infectare, în ciuda faptului că au fost vaccinate

Aproximativ 5.800 de persoane care au fost vaccinate împotriva COVID-19 s-au infectat cu virusul, a anunțat Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA, relatează CNN.

Unele persoane au făcut o formă gravă a virusului, iar 74 de oameni şi-au pierdut viaţa. 396 de persoane dintre cele vaccinate şi infectate cu virusul au avut nevoie de spitalizare.

Aceste date reprezintă primele dovezi ale eficacităţii vaccinului în viaţa reală şi arată că vaccinurile nu oferă o protecţie completă împotriva cazurilor severe sau chiar a decesului.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Până în prezent, aproximativ 77 de milioane de persoane din SUA au fost vaccinate cu ambele doze, potrivit unei analize făcute de CNN.

Vaccinul produs de Pfizer – BioNTech a fost 95% eficient în prevenirea cazurilor simptomatice în cadrul studiilor clinice şi, la începutul lunii, cele două companii au spus că datele din SUA arată că vaccinul are o eficacitate de peste 91% împotriva cazurilor de Covid timp de şase luni. Cel de la Moderna s-a dovedit a fi eficient în proporţie de 90% în viaţa reală.

CDC va analiza şi va căuta să afle care sunt cele mai predispuse persoane la infectare, în ciuda faptului că au fost vaccinate.