• Un polițist din Suceava s-a testat de 8 ori pentru COVID-19
  • Tratamentul medicului a constat în „Sfântul Paracetamol și Cuvioasa Vitamina C”
  • Polițistul se află de 60 de zile într-o stare de incertitudine

Andrei O. este polițistul care a fost tratat acasă cu „Sfântul Paracetamol și Cuvioasa Vitamina C”, după cum declară acesta.

Povestea lui a fost dezvăluită de Bogdan Bănică, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR Decus.

În data de 30 de martie, Andrei a aflat că este infectat cu virusul COVID-19, iar de atunci și până în prezent, s-a desfășurat calvarul, având în vedere că Andrei este acum internat în spital.

Recomandări

SUA AJUTĂ GAZA
AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL

„Stau de două săptămâni internat fără a primi niciun tratament, așteptând să mă negativez”, i-a spus Andrei lui Bogdan Bănică

Calvarul lui Andrei a început într-o zi obişnuită, în 30 martie, când se pregătea să plece la serviciu.

„În cursul dimineţii am observat că se întâmplă ceva ciudat cu organismul meu, deoarece începusem să am dureri de cap, gustul şi mirosul dispărând în totalitate având totodată şi o stare avansată de oboseală cu toate că dormisem suficient.

Discutând cu colegii, din vorbă în vorbă am aflat că mai este un coleg care are aceleaşi simptome ca şi mine. Am stabilit să mergem împreună la DSP Suceava pentru a face testul COVID-19.

Am explicat cadrului medical de acolo motivul pentru care am venit, respectiv simptomele pe care le aveam acesta fiind de acord cu testarea noastră. Vă spun sincer, am făcut testul, dar nu m-am gândit nicio secundă la ce avea să urmeze…, povesteşte agentul de poliţie.

După ce a făcut testul, Andrei s-a autoizolat acasă, unde locuieşte singur, fără a exista riscul să transmită virusul niciunei persoane

„Am vorbit cu superiorii şi le-am adus la cunoştinţă faptul că până la sosirea rezultatelor voi sta în autoizolare la domiciliu, urmând să îi anunţ cu privire la rezultate când le voi primi.

După trei zile, mai exact pe data de 2 aprilie am primit mesaj de la DSP care spune aşa: Rezultatul testului COVID-19 din data 31/03/2020 este pozitiv. Vă rugam să vă prezentaţi la spital. Mesaj trimis de DSP Suceava.

În mintea mea s-a produs o mare avalanşă, având foarte multe nedumeriri cum ar fi ce fac acum? Ce tratament iau? Cum să mă prezint la spital dacă sunt pozitiv, ştiind că automat nu am voie sa ies din casă…

După nenumărate telefoane date către cei de la DSP mi s-a comunicat faptul că se poate trata şi acasă dacă simptomele sunt uşoare şi că pentru mai multe detalii sa iau legătura cu medicul de familie”, povesteşte Andrei.

Aşa că a luat legătura cu medicul instituţiei unde lucrează, care l-a consultat prin telefon şi i-a prescris „Sfântul Paracetamol si Cuvioasa Vitamina C”, după cum spune chiar poliţistul.

Urma ca după 14 zile să repete testul, ceea ce a şi făcut

„Pe data de 14 aprilie ne-am prezentat din nou la DSP pentru retestare. Dar cum nu m-aş fi putut aştepta, acolo am întâlnit o doamnă doctor detaşată de la Iaşi care ieşind din sala de testare ne întreabă Voi ce vreţi?!, explicându-i „stimabilei” motivul pentru care ne aflam acolo.

După munca de lămurire cu aceasta care refuza sa ne testeze pe motiv ca Ordinul X emis de către Ministerul Sănătăţii spune că după 14 zile de autoizolare se reia activitatea fără a mai fi necesară testarea, am făcut testul şi din nou am aşteptat autoizolat la domiciliu rezultatul celui de-al doilea test, care a venit pe de data de 18 aprilie şi spunea aşa: Rezultatul testului COVID-19 din data 14.04.2020 este pozitiv . Vă rugăm să vă prezentaţi la spital pentru tratament. Mesaj trimis de DSP Suceava.

Surpriză, paracetamolul nu a putut face faţă luptei cu acest virus… Am sunat din nou – – >DSP–> medicul instituţiei unde îmi desfăşor activitatea, de această dată pe lângă paracetamol mi s-a prescris telefonic antibiotic cu recomandarea de a rămâne în autoizolare la domiciliu în continuare urmând să repet testul după alte 14 zile…”, mai spune Andrei.

A mai stat alte 14 zile de stat închis în casă, iar în 27 aprilie a fost la retestare: Rezultatul testului COVID-19 din data 27.04.2020 este pozitiv. Vă rugăm să vă prezentaţi la spital pentru tratament. Mesaj trimis de DSP Suceava.

„Coviduţul prinsese drag de mine, doar că de această dată m-au cuprins altfel de sentimente la aflarea rezultatului. Aşa că am hotărât să schimb modul de abordare a penibilei situaţii şi am sunat la 112; a fost trimisă o ambulanţă şi după 7 ore petrecute în sala de aşteptare UPU am fost internat la secţia Boli Infecţioase.

Analize, raze la plămâni, toate bune şi în parametri normali. În spital mi se dădeau diferite medicamente pentru stimularea sistemului imunitar, perfuzii cu vitamine şi acelaşi antibiotic pe care-l luasem şi la domiciliu.

După prima vizită a doamnei doctor, a stabilit ca pe data de 1 mai trebuie să refac testul, ceea ce am şi făcut: Rezultatul testului COVID-19 din data 01.05.2020 este negativ. Mesaj trimis de DSP Suceava.

ÎN SFÂRŞIT!!! Ăsta a fost primul lucru pe care l-am exclamat. La întocmirea documentelor de externare şi a scrisorii medicale, doamna doctor mi-a impus ÎNCĂ 14 zile de autoizolare la domiciliu şi refacerea testului după aceste 14 zile, la DSP fiind necesare 2 rezultate negative consecutive pentru a putea relua activitatea profesională”, povesteşte agentul de poliţie.

Abătut, sătul de atâta autoizolare dar totuşi fericit că simptomele dispăruseră şi că avea în sfârşit un rezultat negativ la testare, Andrei a plecat acasă şi a urmat tratamentul cu vitamine prescris de către medicul din spital.

Ultimele zile de autoizolare s-au scurs greu, iar în 12 mai s-a dus din nou la DSP, unde a făcut testul cu numărul 5: Rezultatul testului COVID-19 din data 12-Mai-2020 este pozitiv. Vă rugăm să vă prezentaţi la spital pentru tratament. Mesaj trimis de DSP Suceava.

„Asta a fost alarma dimineţii de 14 mai 2020, vă spun sincer mi s-au înmuiat picioarele, nu-mi venea sa cred cum şi de ce rezultatul este din nou pozitiv eu neavând niciun simptom… Aşa că după noile reglementari impuse de marele ministru Nelu Tătaru, iar am apelat 112, iar m-am internat, la secţia Neurochirurgie de această dată…”, povesteşte Andrei,

La Neurochirurgie, agentul de poliţie stă de două săptămâni internat fără a primi tratament. Doar aşteaptă negativarea testului

„Primul test făcut în spital la data de 18.05 la secţia Neurochirurgie a fost negativ, următorul test făcut pe data de 19.05 a fost INCERT, rezultatul primindu-l în noaptea zilei de 20.05. Acest test INCERT m-a obligat să refac testul ceea ce am şi făcut pe data de 21.05.

Problema este că rezultatul testului l-am primit în noaptea zilei de 23.05, fiind tot INCERT. Deci ultimele 3 teste, cele din spital sunt: negativ->incert->incert, făcute în interval de 4 zile rezultatele venind într-un interval total de 6 zile, de aici şi explicaţia medicilor infecţionişti din spital ca trebuie respectate limitele de timp impuse prin lege pentru testare respectiv externare unde este cazul”, povesteşte agentul de poliţie sucevean.

Practic, a făcut în total opt teste COVID, stă închis fără simptome de 60 de zile şi crede că în situaţia sa sunt mulţi

„Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar simt că se poate face mai mult decât atât… În spital pluteşte un aer de ciudat, testele vin parcă trase de păr şi niciodată cum ar trebui sa vină, parcă saloanele trebuie să fie pline ochi cu pacienţi COVID. Dar adevărul va ieşi la iveală, ca-ntotdeauna”, mai spune el.

Bogdan Bănică afirmă, în final, că sentimentul de incertitudine guvernează saloanele spitalelor iar coşmarul lui Andrei pare să nu se termine curând: „Probabil că sunt mulţi alţi pacienţi în situaţia lui şi dacă e aşa, se pare că avem o problemă”.

Autorul articolului: Laura Buciu