• La Spitalul Judeţean din Timişoara au fost testaţi toţi pacienţii şi tot personalul medical
  • Focarul a fost decoperit în urma testărilor pe Secţia de de Chirurgie Vaculară
  • Cei infectaţi cu noul coronavirus sunt asintomatici

Spitalul Judeţean din Timişoara deserveşte judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara fiind cel mai mare spital din vestul ţării. Focarul a fost depistat în urma unor testări de rutină. În Clinica de Chirurgie Vasculră au fost depistate pozitiv nouă asistente şi zece pacienţi. Managerul spitalului Raul Pătraşcu a întrunit în regim de urgenţă Comandamentul de Urgenţă care au luat măsura carantinării pe această secţie. Acest lucru înseamnă externarea pacienţilor negative dacă situaţia medical o permite şi transferal pacienţilor asimtomatici în spitalele suport.

Pacienţii care vor rămâne internaţi pe secţie vor fi monitorizaţi de personalul medical care a fost testat pentru noul coronavirus şi au test negativ, rezultat primit la ccceel puţin 72 de ore de la testare.

În prezent secţiile de chirurgie generală vor asigura personalul mediu şi auxiliar pentru monitorizarea şi îngrijirea permanenta a pacienţilor, astfel încât calitatea actului medical să se desfăşoare în condiţii normale

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CUM STĂM LA ECONOMIE?
ROMÂNIA ÎMBĂTRÂNEȘTE
CÂT NE COSTĂ RECRUTAREA
RĂDUCANU SE RETRAGE DE LA ROLAND GARROS
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?

Raul Pătraşcu manager Spitalul Judeţean Timişoara

A fost începută şi se finalizează acum dezinfecţia terminală în Clinica de Chirurgie Vasculară. Aceasta va fi efectuată continuu, în condiţii de siguranţă, până la externarea tuturor pacienţilor şi stingerea tuturor cazurilor pozitive. Avem încrederea că aceste măsuri luate rapid se vor dovedi eficiente, vom munci în echipă ca şi până acum, vom fi mereu oneşti şi nu vom ezita să ne asumăm decizii dificile atunci când situaţia o impune. Suntem solidari unii cu ceilalţi pentru că, în final, urmărim salvarea de vieţi.