• 99,2% dintre americanii care au murit din cauza Covid-19 nu erau vaccinați.
  • Anthony Fauci: „Nu ne mai putem complace. Milioane de americani nu sunt încă vaccinaţi şi protejaţi“.

99,2% dintre americanii care au murit din cauza Covid-19 în iunie 2021 nu erau vaccinaţi, spune imunologul Anthony Fauci, citat de The Guardian.

Nu ne mai putem complace. Milioane de americani nu sunt încă vaccinaţi şi protejaţi. Din această cauză, comunităţile lor sunt în pericol, prietenii lor sunt în pericol, persoanele care le sunt dragi sunt în pericol“, avertizează Anthony Fauci.

Situația este mai gravă în unele state americane, spre exemplu în Maryland, unde toate persoanele care au murit în iunie erau nevaccinate.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Vinovați de stagnarea campaniei de vaccinare sunt considerați alegătorii lui Donald Trump și ai Partidului Republican, care, potrivit unui sondaj recent, se opun vaccinării în proporţie de 40%.

Totodată, numărul de infectări crește în state în care situația vaccinării este sub media naţională, iar în unele cazuri contaminările au crescut cu 300%.

Varianta Delta se răspândește cu rapiditate în SUA, dar și în lume, motiv pentru care soluția este vaccinarea, spune guvernatorul statului Arkansas Asa Hutchinson: „Ne aflăm într-o cursă împotriva variantei delta, care se răspândeşte foarte rapid, iar fiecare stat se confruntă cu asta“.