99,2% dintre americanii care au murit din cauza Covid-19 nu erau vaccinați, avertizează Anthony Fauci

Anthony Fauci s-a vaccinat în direct împotriva Covid-19. Momentul în care primește serul produs de Moderna. VIDEO Profimedia
  • 99,2% dintre americanii care au murit din cauza Covid-19 nu erau vaccinați.
  • Anthony Fauci: „Nu ne mai putem complace. Milioane de americani nu sunt încă vaccinaţi şi protejaţi“.

99,2% dintre americanii care au murit din cauza Covid-19 în iunie 2021 nu erau vaccinaţi, spune imunologul Anthony Fauci, citat de The Guardian.

Nu ne mai putem complace. Milioane de americani nu sunt încă vaccinaţi şi protejaţi. Din această cauză, comunităţile lor sunt în pericol, prietenii lor sunt în pericol, persoanele care le sunt dragi sunt în pericol“, avertizează Anthony Fauci.

Situația este mai gravă în unele state americane, spre exemplu în Maryland, unde toate persoanele care au murit în iunie erau nevaccinate.

Vinovați de stagnarea campaniei de vaccinare sunt considerați alegătorii lui Donald Trump și ai Partidului Republican, care, potrivit unui sondaj recent, se opun vaccinării în proporţie de 40%.

Totodată, numărul de infectări crește în state în care situația vaccinării este sub media naţională, iar în unele cazuri contaminările au crescut cu 300%.

Varianta Delta se răspândește cu rapiditate în SUA, dar și în lume, motiv pentru care soluția este vaccinarea, spune guvernatorul statului Arkansas Asa Hutchinson: „Ne aflăm într-o cursă împotriva variantei delta, care se răspândeşte foarte rapid, iar fiecare stat se confruntă cu asta“.