A apărut spray-ul nazal care protejează împotriva coronavirusului și împiedică transmiterea. Cum funcționează

Sursă foto: Profimedia
  • Universitatea din Birmingham a dezvoltat un spray nazal care protejează împotriva Covid-19
  • Spray-ul conține o substanță care neutralizează virusul
  • Studiul este încă în desfășurare

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au dezvoltat un spray nazal care pretinde să prevină atât infectarea cu coronavirus, cât și răspândirea, relatează Sky News.

Potrivit universității, spray-ul „blochează” particulele de virus în interiorul nasului, de unde poate fi eliminat fie prin suflarea nasului, fie prin înghițire.

Deoarece virusul este încapsulat în spray, acesta este împiedicat să fie preluat de către organism, așa că dacă particulele de virus sunt transmise unei alte persoane prin strănut sau tuse, persoana respectivă este mai puțin probabil să fie infectată cu particule active de virus, spun cercetătorii.

Profesorul Liam Grover, unul dintre principalii autori ai studiului, a declarat: „Deși nasul filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu există prea multă protecție împotriva infecțiilor, iar majoritatea virușilor se transmit prin aer. Spray-ul pe care l-am creat oferă această protecție și poate, de asemenea, împiedica transmiterea virusului de la persoană la persoană”.