• Un număr „mai mare decât cel așteptat” de bărbați tineri au experimentat un nou efect advers al serurilor de la Pfizer/BioNTech și Moderna
  • Datele au fost furnizate de către Centrul de Prevenire și Control al Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii
  • CDC încă analizează riscurile acestor afecțiuni

Un număr „mai mare decât cel așteptat” de bărbați tineri au experimentat un nou efect advers al serurilor de la Pfizer/BioNTech și Moderna, informează Reuters.

Datele au fost furnizate de către Centrul de Prevenire și Control al Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii. Instituția a investigat cazurile de inflamație a mușchiului inimii (miocardită) sau a pericardului – sac fibro-seros ce învelește inima (pericardită), care au apărut după a doua doză cu vaccinurile menționate anterior. Concluzia preliminară este că există o legătură între aceste afecțiuni și vaccinul anti-Covid.

Majoritatea persoanelor care prezintă astfel de afecțiuni sunt bărbați (80%), iar cel mai afectat grup de vârstă este cel între 12-24 de ani (peste jumătate din cazurile totale), deși numărul dozelor administrate acestui grup este relativ mic (9%). Totuși, foarte puțini au nevoie de îngrijiri medicale sau să se interneze. CDC încă analizează riscurile acestor afecțiuni.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Inflamațiile au apărut, de cele mai multe ori, în prima săptămână de după rapel, iar vârsta medie a celor afectați este de 24 de ani. CDC se va întruni în ședință săptămâna viitoare pentru a discuta riscurile de miocardită și pericardită în urma vaccinurilor menționate anterior. Aproximativ 130 de milioane de americani s-au vaccinat cu serul de la Pfizer sau de la Moderna.