• Olga Simionescu, dermatolog: A crescut foarte mult numărul de cancere cutanate.
  • Olga Simionescu, dermatolog: Aș ralia patologia de dermatologie pe care o întâlnim în țara noastră de tip european.

Dermatologul Olga Simionescu îți spune la ce risc te expui atunci când, de dragul esteticii, ignori sfaturile dermatologilor.

„Există dovezi certe că radiațiile, tipul B, produc cancer cutanat. Persoanele care lucrează în agricultură nu vor face cancerul acela cel mai rău”, a declarat Olga Simionescu în cadrul emisiunii Marius Tucă Show

Olga Simionescu, dermatolog: „A crescut mult incidența psoriazisului. Care este mai puțin considerată boală la adolescenți, dar dacă ajunge să strice calitatea vieții individului trebuie tratată că boală. A crescut foarte mult numărul de cancere cutanate. În general aș ralia patologia de dermatologie pe care o întâlnim în țara noastră de tip european. Pentru că am văzut foarte multă dermatologie în Asia de Sud Est. Am lucrat acolo o perioadă acum mulți ani și în primele zile eram șocată. Nu recunoșteam niciun fel de dermatologie tropicală. Erau foarte interesante și importante pentru formarea mea de medic, au însemnat foarte mult. Dar mi-am dat seama că țara noastră are patologie european. De ce psoriazisul? Pentru că a crescut stresul. E o baza genetică. Este considerată boala umilintei.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Marius Tucă: Este vorba și de alimentație? Trebuie alimentație adaptată pe lângă medicamentație specifică?

Olga Simionescu, dermatolog: „Da. Este bună carnea de curcan și în general recomandăm dieta mediteraneană. Și să evite alcoolul, tutunul”

Problema cancerelor cutanate. Care sunt cauzele?

Olga Simionescu, dermatolog: „Din genă , din cauza soarelui, sau cei care au ochii deschiși”