• Un nou record de cazuri în Franța: 41,622 și 162 decese
  • Și în Italia e record: 16,079 de cazuri în 24 ore
  • Grecia instaurează carantina de noapte
  • Germania se pregătește pentru aprobarea vaccinului

46 de milioane de fracezi, în carantină nocturnă

Franța e a doua țară din Europa după Spania care va atinge 1 milion de cazuri de COVID-19. Joi a fost un nou record: 41.000 de persoane infectate. Are până acum peste 999.000. A fost record și în Italia, peste 16.000 de cazuri. Iar Rusia se apropie de 1,5 milioane de cazuri.

Tot mai multe țări adoptă restricții. Grecia trece la nivelul de alertă și instaurează carantina de noapte, între 12.30 și 5 dimineața. Masca devine obligatorie în toate spațiile publice închise. Au fost 882 de cazuri ieri, iar 15 persoane au decedat. „Carantina e vaccinul de dinaintea vaccinului”, a spus premierul Greciei.

Bild: Germania ar putea lansa vaccinul împotriva SARS-CoV-2 până la finalul anului

Europa trebuie să mai reziste puțin. Vaccinul e aproape. Ministrul sănătăţii din Germania a anunțat că firma BioNTech este aproape să primească aprobarea pentru vaccinul său, scrie Bild, care anunță că vaccinarea va începe înainte de finalul anului.

Nemții înființează 60 de centre speciale de vaccinare pentru a se asigura că vaccinurile pot fi stocate la temperatura corespunzătoare.

Valul 2 a lovit puternic în toată Europa, însă rata mortalității este mai mică decât în primăvară. De exemplu, în Marea Britanie COVID-19 nu s-a aflat în primele 10 cauze de deces în luna septembrie.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI