• Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea infectării animalelor cu SARS-CoV-2
  • Vaccinul „este primul și singurul produs din lume pentru prevenirea Covid-19 la animale“, spune Konstantin Savenkov, șeful adjunct al Rosselhoznadzor, Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară
  • Cercetările ar fi arătat că serul este sigur și eficient

Rusia a anunțat că a înregistrat primul vaccin anti-Covid din lume destinat imunizării animalelor, a cărui producție pe scară largă ar putea începe în aprilie, scrie newsweek.com.

Vaccinul se numește Carnivak-Cov, iar studiile clinice ale acestui ser au început în octombrie 2020 și au fost efectuate pe câini, pisici, vulpi arctice, nurci, vulpi și alte animale, după cum a declarat Konstantin Savenkov, șeful adjunct al Rosselhoznadzor, Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară.

Este primul și singurul produs din lume pentru prevenirea Covid-19 în cazul animalelor“, spune Savenkov, care a explicat că toate animalele vaccinate au dezvoltat anticorpi.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

În prezent, se estimează că eficiența vaccinului „durează cel puțin șase luni“, iar producția lui în masă ar putea fi lansată încă din aprilie.

Îți reamintesc că tot Rusia a fost prima țară care a anunțat că a dezvoltat un vaccin anti-coronavirus pentru oameni, Sputnik V.