• Ghita este medic ginecolog la Maternitatea Bega, din Timișoara
  • A ajutat mii de femei să aducă pe lume copii sănătoşi
  • Ghita El Ghazi: M-am adaptat foarte bine, fiind poporul român foarte primitor

Tot auzi de medici români care au ales să profeseze în alte țări. Salariile mai mari și condițiile mai bune din spitale i-au făcut să plece. Dar există și reversul medaliei.

Ghita El Ghazi a venit din Maroc să studieze medicina la Timișoara. I-a plăcut orașul, și-a găsit jumătatea și a rămas aici. Simte, trăiește și iubește românește.

Când am venit în România, mi-a fost foarte greu, din cauza limbii române. Nu ştiam niciun cuvânt. După două luni, am început să înţeleg tot, şi încet-încet am dat drumul la vorbit. M-am adaptat foarte bine, fiind poporul român foarte primitor”, a spus El Ghazi, medic ginecolog la Maternitatea Bega Timişoara.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Atât de primitor, încât a ales să facă parte din el. Şi chiar să ajute la creşterea natalităţii. De 15 ani, este ginecolog şi a ajutat mii de femei să aducă pe lume copii sănătoşi. Şi-o aminteşte pe fiecare în parte. Dar mama Mariei, a impresionat-o cel mai mult.

A ajuns la noi la 27 de săptămâni, cu contracţii, a stat la noi două luni şi un pic, la spital. Până la 36 de săptămâni. A născut un copil perfect sănătos. 3.700 de grame”, a mai spus El Ghazi.

Nimic nu a pregătit-o, însă, pentru anul 2020. Pandemia i-a adus cele mai puternice emoţii.

Pentru oricare femeie este o bucurie naşterea unui bebeluş, să îl vadă, să îl ţină în braţe. Noi, din păcate, fiind COVID, nu putem să dăm bebeluşul la mame. Trăiesc o situaţie foarte grea, mămicile. Şi încercăm să le ajutăm, din punct de vedere psihologic. Psihicul lor este dărâmat. Adică, e un sentiment foarte plăcut când naşti, şi ai bebe lângă tine. Îndepărtarea asta le doare foarte mult”, mai spune medicul ginecolog.