• O asistentă de 28 de ani din SUA a murit la 3 luni după ce a făcut Covid-19
  • Sora ei a dezvăluit că asistenta a purtat aceeași mască săptămâni la rând

Adeline Fagan, o asistentă din Houston a fost testată pozitiv în iulie. Ea a devenit unul din cei peste 10 tineri lucrători din domeniul sănătății care au murit de virus, relatează The Guardian.

Lipsa de echipament de protecție din spitale

Pe fondul deficitului de echipament de protecție, Maureen, sora lui Adeline, a spus că aceasta se confrunta cu o provocare specială. „Adeline avea o mască N95 și avea numele ei scris pe ea. Adeline a purtat același N95 săptămâni și săptămâni, dacă nu luni și luni”. Se recomandă ca o mască N95 să fie reutilizată de cel mult cinci ori, cu excepția cazului în care un producător spune altceva.

Timp de două săptămâni, spitalul a încercat să completeze cu oxigen plămânii afectați ai lui Fagan. A devenit atât de slabită încât nu reușea să-și țină telefonul în mână sau capul ridicat. A fost transferată la un alt spital unde a acceptat să fie conectată la un ventilator.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Mai puțin de o zi mai târziu, ea a fost conectată la un dispozitiv în care sângele este îndepărtat din corp prin tuburi intravenoase implantate chirurgical, oxigenat artificial și apoi repompat.

A rămas în această stare în august, o experiență relatată pe un blog de Brant, tatăl ei.

Pe 15 septembrie, părinților ei li s-a permis în cele din urmă să o viziteze. „Nu cred că am fost pregătiți pentru ceea ce am văzut, personal, când am intrat în camera ei”, a scris tatăl ei. „Ocazional, Adeline încerca să răspundă, scutura din cap sau din gură un cuvânt sau două. Dar privirea ei era de sticlă și nu erai sigur dacă era acolo. ”

Ultimele momente

Pe 17 septembrie, Fagan nu părea că mai avea mult timpde trăit. Încă parțial sedată, ea era totuși capabilă să se așeze fără sprijin. A rostit versurile unui cântec, fiind incapabilă să cânte, deoarece o traheostomie o împiedica.

Un neurochirurg a spus că și în cazul în care Fagan ar fi supraviețuit unei intervenții chirurgicale, ea ar fi fost profund afectată la creier. Ultimele ei momente de viață au fost povestite de tatăl ei.

„Am petrecut minutele rămase îmbrățișându-ne, alinându-ne și vorbind cu Adeline”, a scris Brant. „Și apoi lumea s-a oprit …”