Ce faci dacă te-ai vaccinat cu AstraZeneca sau Johnson&Johnson. A treia doză de vaccin, doar cu ser pe bază de ARN mesager.

Persoane care primește vaccinul anti-COVID. Sursa Foto: Mediafax
  • Persoanele care doresc să se vaccineze cu a treia doză de vaccin anti-COVID se pot programa în platforma ROVACCINARE.
  • Există două condiții importante pentru a primi doza cu numărul trei: persoanele să fie vaccinate deja cu primele două doze și să aibă 180 de zile trecute de la a doua doză de vaccin.
  • Vaccinurile puse la dispoziție sunt cele produse de Pfizer și Moderna.
  • Persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer& sau Moderna.

Data de 28 octombrie este prima zi de vaccinare cu a treia doză de vaccin anti-COVID în România. De luni, 27 septembrie 2021, cei care doresc să se vaccineze cu a treia doză se pot programa în platforma ROVACCINARE.

Vaccinurile puse la dispoziție sunt vaccinurile pe bază de ARN mesager, Pfizer și Moderna.

Condițiile pentru vaccinarea cu doza a treia

  • Trebuie să ai cele două doze de vaccin administrate;
  • Să ai 180 de zile trecute de la a doua doză de vaccin.

Ce fac persoanele care s-au vaccinat cu AstraZeneca sau Johnson&Johnson

A treia doză de vaccin se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Citește și: DOCUMENT. Ghid de programare la vaccinarea anti-COVID cu a treia doză. Condițiile impuse.