• 60% dintre pacienţii cu COVID internaţi în spitalele britanice nu au fost vaccinaţi.
  • Rata de mortalitate în Marea Britanie, redusă de 30 de ori.
  • Franţa: Am intrat în valul 4.
  • China a anunțat cel mai mare număr de cazuri zilnice din ianuarie și până în prezent.

60% dintre pacienţii cu COVID internaţi în spitalele britanice nu au fost vaccinaţi.

Nu e motiv de panică, ne linişteşte medicul Gheorghiţă. Spitalizările sunt mult mai puţine, iar vaccinarea completă ne protejează de formele grave.

„În momentul de faţă în Marea Britanie, pentru că este un exemplu pentru toată lumea, amplitudinea acestui val patru este la circa două treimi din valul precedent, ceea ce înseamnă circa 10… dar dacă ne uităm la spitalizare şi decese, doar 10% din cazurile confirmate sunt spitalizate în momentul de faţă, comparativ cu ce se întâmplă în valul precedent comparativ şi rata de mortalitate este 3,3% comparativ cu ce se întâmpla în valul precedent. Vedem o reducere a mortalităţii de circa 30 de ori în momentul de faţă faţă de valul precedent în Marea Britanie”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Am intrat în valul 4”, e anunţul care vine din Franţa. Numărul de infectări în ultimele 24 de ore a urcat acolo la 18.000 în comparaţie cu sub 7.000 în săptămâna anterioară.

Tendinţa e la fel şi în China. Beijingul a anunțat cel mai mare număr de cazuri zilnice din ianuarie și până în prezent.