• Peste 100 de centre fixe de vaccinare vor fi închise.
  • Valeriu Gheorghiță spune că vor fi continuare în perioada următoare măsurile de eficientizare.
  • Valeriu Gheorghiță: Foarte probabil că vom avea mult mai multe centre în care vom avea activitatea temporar sistată, încât să existe o uniformizare a acoperirii geografice în fiecare județ.

Autoritățile au sistat activitatea a peste 100 de centre fixe de vaccinare, iar măsura va continua, anunță președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. El spune că centrele își vor relua activitatea după ce cererea va crește, ca urmare a potențialului variantei Delta de a deveni dominantă.

În săptămâna precedentă am reevaluat eficiența centrelor fixe de vaccinare. La acest moment circa 80% din numărul centrelor de vaccinare fixe vaccinează mai puțin de 25% din capacitate. 117 centre de vaccinare fixe și-au sistat temporar activitatea, 371 de centre pentru care a fost redus programul de lucru și au fost reduse numărul de fluxuri în centrele active“, spune Valeriu Gheorghiță.

El precizează că vor fi continuare în perioada următoare măsurile de eficientizare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Foarte probabil că vom avea mult mai multe centre în care vom avea activitatea temporar sistată, încât să existe o uniformizare a acoperirii geografice în fiecare județ. Această măsură e luată pentru a echilibra costurile și pentru a putea permite acceerarea campaniei în rural. De asemenea, se poate reveni foarte rapid la structura inițială a centrelor fixe în momentul în care cererea pentru vaccinare va crește. Noi anticipăm că în următoarea perioadă vom avea o adresabilitate în creștere ca urmare a potențialului variantei Delta de a deveni dominantă în rândul populației la nivel global și așa cum sunt datele estimate și preconizate foarte probabil că și în țara noastră vom avea o creștere a numărului de cazuri cauzate de tulpina Delta“, a mai explicat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Până marți, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.081.030 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați.