• Texas Medical Association îţi arată care sunt activităţile prin care eşti cel mai predispus la îmbolnăvirea cu COVID-19.
  • Poţi ieşi la cumpărături sau să joci tenis sau golf fără să îţi faci griji prea mari, fiindcă se află pe cea mai joasă treaptă de risc.
  • Pe de altă parte, să mergi la salon sau să îţi îmbrăţişezi cunoscuţii e la fel de periculos ca atunci când mănânci în interiorul restaurantului.

Grad de îmbolnăvire scăzut

Ţi-a fost dor de toate lucrurile pe care le puteai face înainte de pandemie? Cu toate că situaţia nu mai e la fel de gravă ca la început, trebuie să ştii care sunt activităţile pe care le poţi desfăşura şi cele pe care ar trebui să le eviţi, fiindcă te poţi expune riscului îmbolnăvirii.

Poţi merge, spre exemplu, să joci tenis fără nicio problemă, atât timp cât păstrezi distanţa, fiindcă se află pe cea mai joasă treaptă a riscului, alături de alte activităţi, precum mersul la o plimbare, la picnic sau la camping.

Grad de îmbolnăvire moderat spre scăzut

Dacă vrei să ieşi la terasă, riscul de îmbolnăvire cu coronavirus este moderat spre scăzut.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Alte activităţi care se încadrează în acelaşi grad sunt, spre exemplu, mersul la cumpărături, la muzeu sau la un loc de joacă.

Grad de îmbolnăvire mediu

Ai lucrat mult timp de acasă. Acum te-ai întors la birou. Îţi spun că într-o săptămână de lucru la birou, te expui unui grad mediu de risc, la fel ca atunci când mergi la plajă, la piscină, la shopping la mall, îţi duci copilul la grădiniţă sau îi vizitezi pe cei vârstinci.

Grad de îmbolnăvire mediu spre mare

Mult timp ai aşteptat să se redeschidă saloanele, ei bine, îţi spun că trebuie să fii foarte precaut, pentru că există un risc moderat spre înalt de îmbolnăvire, ca în cazul în care mergi cu avionul, mergi la o nuntă, la un restaurant, faci sporturi de contact, precum fotbalul sau baschetul sau chiar îţi îmbrăţişezi un apropiat.

Grad de îmbolnăvire mare

Îţi spun că cel mai periculos pentru tine, din punct de vedere al expunerii, este dacă mergi la biserică, la o slujbă la care participă 500 sau mai multe persoane.

În aceeaşi situaţie te afli şi dacă mergi la un concert la care e aglomerat.

Foarte mult te expui şi într-o sală de teatru, la cinema sau la sala de sport.