• Actrița Draga Olteanu Matei este în stare critică, intubată, la Terapie Intensivă
  • Medicii spun că au reușit să o stabilizeze și următoarea perioadă este foarte importantă
  • Draga Olteanu Matei a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași

UPDATE

Medicul șef UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a declarat, sâmbătă, că Draga Olteanu Matei a fost adusă în urgență, de la Spitalul Piatra-Neamț, cu ambulanța, în Unitatea Primire Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară, cel mai probabil din cauza tratamentului anticoagulant pe care îl avea de mai multă vreme pentru afecțiunea cardiovasculară.

„Este vorba de o pacientă și cu afecțiuni cronice, boli cardiovasculare și endocrine, o pacientă care a fost preluată în urgență. S-au început terapia și investigațiile diagnostice. Este în Anestezie-Terapie Intensivă pentru Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie Iași. A fost tratată, sedată, investigată. Este stabilizată în acest moment și se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare. La început pacienta a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratament, apoi, pentru investigații, pentru endoscopie, a fost sedată și este sub terapie”, a spus dr. Cimpoeșu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Draga Olteanu Matei a fost testată pentru SARS-CoV-2, dar nu sunt indicii că actrița ar suferi de COVID-19.

Medicii spun că, ținând cont că este vorba despre un pacient vârstnic, cu afecțiuni cardiovasculare și gastrointestinale, orele și zilele următoare sunt extrem de importante.

„Acum este sedată, este sub ventilație invazivă, care necesită sedare și anestezie generală pentru confortul pacientului. Ce a fost important a fost stabilizarea hemodinamică, pentru că un șoc hemoragic dă o modificare extrem de importantă și este foarte important ca pacientul să beneficieze de tot ce înseamnă terapie, oxigen, sânge, intervenție endoscopică și toate se fac (…) în terapie intensivă”, a mai spus medicul ieșean.

UPDATE

Medicii au reușit să o stabilizeze pe marea actriță Draga Olteanu Matei. Aceasta comunică cu echipa medicală, după ce i s-a făcut o transfuzie din cauza unei hemoragii și se speră într-o evoluție favorabilă.

Draga Olteanu Matei a ajuns, vineri seara, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare.

„A fost evaluată în urgență. S-a început transfuzia de sânge fiind vorba de o hemoragie importanta. Este internata în acest moment în ATI. Este conștientă. Comunica cu echipa medicala. S-au început manevrele diagnostice și terapeutice și sperăm ca evoluția sa fie una favorabilă. Doamna are și alte patologie. Are afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni endocrine care bineînțeles trebuie evaluate și tratate în continuare”, a declarat șefa UPU-SMURD, Diana Cimpoeșu.

În prezent, Draga Olteanu Matei este internată în Clinica de gastroenterologie și hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Actrița Draga Olteanu Matei este în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași.

Potrivit Dianei Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași, Draga OIteanu Matei este în comă, cu hemoragie digestivă.