• Vaccinul J&J pentru adulţi poate fi administrat în cazurile în care celelalte vaccinuri COVID-19 nu sunt accesibile.
  • Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a limitat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson pentru adulţi.
  • Utilizarea vaccinului J&J a fost slabă în ţările cu venituri ridicate, afectată de rapoarte privind cheaguri de sânge rare şi potenţial mortale.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a limitat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson pentru adulţi din cauza riscului unui sindrom rar de coagulare a sângelui.

Vaccinul J&J, care a primit autorizaţia americană în februarie 2021 pentru adulţi, poate fi administrat în cazurile în care vaccinurile COVID-19 autorizate sau aprobate nu sunt accesibile sau dacă o persoană este mai puţin dornică să folosească celelalte două vaccinuri, a precizat Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA).

J&J este unul dintre cele trei vaccinuri utilizate în Statele Unite. Celelalte două sunt de la Moderna şi Pfizer.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

Producătorul de vaccinuri a declarat că a actualizat fişa informativă a vaccinului COVID-19 din SUA pentru a avertiza cu privire la riscul de tromboză, o afecţiune rară, dar care poate pune viaţa în pericol, notează Reuters.

Utilizarea vaccinului J&J a fost slabă în ţările cu venituri ridicate, afectată de rapoarte privind cheaguri de sânge rare şi potenţial mortale.

În ianuarie, FDA a modificat fişa informativă a vaccinului J&J pentru a include riscul de trombocitopenie imună, la câteva luni după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a luat măsuri similare.

OMS a spus că nu a găsit nicio legătură între cazurile de hepatită acută la copii și vaccinul COVID

OMS a declarat că nu a găsit nicio legătură între cazurile de ceea ce pare a fi un nou tip de hepatită acută la copii și consumul de alimente, medicamente sau vaccinul COVID.
Cauzele sunt încă în curs de investigare aprofundată. Analizăm o serie de factori de bază infecțioși și neinfecțioși care ar putea fi cauza acestor cazuri”, a declarat Philippa Easterbrook, specialist al Organizației Mondiale a Sănătății, într-o conferință de presă la Geneva.

Din ceea ce s-a observat, a fost exclusă prezența virusurilor care cauzează diferitele tipuri cunoscute de hepatită (A, B, C, D sau E), precum și a bacteriilor care provoacă gastroenterite la copii.

De asemenea, aceasta a precizat că „nu există nimic care să indice o legătură cu vaccinul COVID, deoarece marea majoritate a copiilor (la care a fost depistată boala) nu au primit acest vaccin”.

OMS a primit până în prezent rapoarte cu privire la 169 de cazuri de această nouă hepatită în douăsprezece țări, iar în șapte cazuri (unul din zece) boala a fost atât de severă încât a necesitat un transplant de ficat, iar un copil a murit.