Adrian Marinescu, despre purtarea măștii pe plajă: „Ar trebui să facem diferența între spațiul închis și deschis. Nu aș purta”

  • Adrian Marinescu, despre purtarea măștii pe plajă: N-aș introduce obligativitatea de a o purta.
  • Adrian Marinescu: E clar că tulpina din Marea Britanie care s-a transmis mult mai ușor a dus la un număr mare de infectări.
  • Adrian Marinescu: Dacă ai fi avut un șistem medical performant îți permiteai să vii cu mai puține restricții.

Directorul medical al Institutului Matei Balș, Adrian Marinescu, spune că nu ar introduce obligativitatea purtării măștii pe plajă.

Întrebat de Marius Tucă, la Aleph News, despre introducerea obligativității purtării măști pe plajă, Adrian Marinescu a spus: „N-aș introduce obligativitatea de a o purta, sigur că dacă e o regulă o respectăm”.

Directorul medical al Institutului Matei Balș spune însă că ar gândi o variantă mai echilibrată.

„Eu aș gândi o variantă echilibrată, aș face diferența între spațiu închis și spațiu deschis, dar tot foarte adevărat e că ar trebui ca noi toți să înțelegem că dacă n-ai avea mască în spațiul deschis ar trebui să înlocuiești cu distanțarea, să fii atent la niște lucruri”, a mai spus Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu, despre profilul pacienților cu Covid din valul trei

„Dacă vorbim de valul al treilea, e clar că tulpina din Marea Britanie care s-a transmis mult mai ușor a dus la un număr mare de infectări. Nu înseamnă neapărat că au fost forme severe, dar în plan practic și tinerii s-au infectat și sigur că din rândul lor au fost și unii care au făcut forme severe. Motiv pentru care vârsta aparent a scăzut, adică poți să vezi în terapie și un pacient de vârstă medie sau chiar tânăr, față de valul al doilea când se întâmpla mai rar”, a mai spus Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu, despre „modelul suedez” și pandemia:

Adrian Marinescu: „Au fost și alte țări care au mers pe acest model. Marea Britanie și-a dat seama că a fost o greșeală abordând astfel pandemia.”

Marius Tucă: Dacă ar fi să o luăm de la capăt, ce ai schimba?

Adrian Marinescu: „Ar fi suficient să avem suprafețele acoperite și aș lua vaccinul mai repede. Legate de granițe – cea mai grea măsură să împiedici importul. Dacă ai fi avut un șistem medical performant îți permiteai să vii cu mai puține restricții.”