Adrian Marinescu, despre vaccinarea adolescenților cu Moderna și riscul efectelor adverse. „Când încep școlile, cei mici vor fi vectori de transmitere”

Începând de luni, îți poți vaccina copilul cu serul de la Moderna. Duminică, pe 1 august, platforma de programare va permite înscrierea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani pentru imunizarea împotriva COVID-19.

Înscrierea adolescenților se va putea face prin conturile părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali, precizează Comitetul de coordonare a vaccinării.

Adrian Marinescu: „Când încep școlile, cei mici vor fi vectori de transmitere”

„Vorbim despre o variantă Delta care se transmite extrem de ușor. Când încep școlile, cei mici vor fi vectori de transmitere. O singură persoană poate să transmită către 8-9 persoane mai departe, iar riscul va fi foarte mare. Pentru a avea o campanie de vaccinare extinsă, trebuie să-i avem și pe cei mici vaccinați.

Este clar că în familiile unde nici părinții nu s-au vaccinat va fi foarte greu. Este un gest de normalitate, până la urmă. Vine o perioadă în care vom avea un număr foarte mare de infectări”, a explicat Adrian Marinescu.

Efectele adverse la vaccinarea copiilor cu Moderna

„Reacțiile adverse nu numai că nu sunt diferite de la cele cu Pfizer, dar studiile demonstrează că în cazul copiilor sunt mai puține reacții adverse, iar eficiența tinde să fie maximă. Și la fel se întâmplă și cu Moderna. Efectul va fi de aproape 100% și vor avea foarte puține reacții adverse”, a mai spus Adrian Marinescu.

Procedura de vaccinare a copiilor cu serul anti-COVID Moderna

„Orice centru de vaccinare, așa cum s-a întâmplat și în cazul adulților, va putea vaccina copiii cu Moderna. Nu este nevoie de programare, nu sunt timpi de așteptare, doar să ne dorim să ne vaccinăm”, a conchis Adrian Marinescu.

Exit mobile version