Adrian Marinescu: Doar în România oamenii mai poartă mască în locuri în care nu mai este obligatorie

  • Medicul infecționist Adrian Marinescu a fost prezent, joi, în emisiunea „Marius Tucă Show” și a vorbit despre stadiul actual al pandemiei
  • El a afirmat că numărul pacienților internați cu COVID-19 a scăzut cu 80%, în această perioadă
  • Invitatul lui Marius Tucă a precizat că principala lecție pe care a primit-o în pandemie este că isteria și panica nu au ajutat la nimic

Medicul infecționist Adrian Marinescu a fost prezent, joi, în emisiunea „Marius Tucă Show” și a vorbit despre stadiul actual al pandemiei. El a afirmat că numărul pacienților internați cu COVID-19 a scăzut cu 80%, în această perioadă.

Pandemia nu s-a încheiat, dar există nuanțe. Din punct de vedere științific, nu este o ușă pe care o poți închide. (…) Când a apărut prima dată varianta din Marea Britanie a fost un interval de două luni, două luni și jumătate până am avut cazuri peste tot. Acum dacă vorbim despre tulpina indiană, ne putem gândi că la toamnă va fi un număr mare de infectări, dar asta nu înseamnă o presiune pe sistemul medical”, a spus Adrian Marinescu.

Invitatul lui Marius Tucă a precizat că principala lecție pe care a primit-o în pandemie este că isteria și panica nu au ajutat la nimic.

Trebuie să gândim la rece. Aș face cu mai mult calm lucrurile astea. Să ne aducem aminte de discuția legată de suprafațe, ce nebunie era. Aș pleca de la ideea că o infecție virală poate ridica probleme, pentru că sunt imprevizibile, afectează organismul”, a punctat medicul infecționist.

Continunând discuția, trecând pe planul efectelor generate de pandemie, Marinescu a spus, în emisiunea difuzată de Aleph News, că „în plan psihologic, în loc să ne apropie, ne-a îndepărtat”.

Apropo de oameni care poartă masca în momentul în care nu ar mai fi nevoie, se întâmplă doar în România. Ne întoarcem tot la panică și la faptul că lucrurile au fost imprevizibile și nu sunt foarte clare”, a punctat sursa menționată anterior.

Medicul de la „Matei Balș” a vorbit cu Marius Tucă și despre campanie de vaccinare din România.

Cu câteva excepții, peste tot a mers prost (campania de vaccinare – n.red.). Cei care au rămas în etapa a treia nu sunt vulnerabili. Sunt tinerii. Pentru că acest curent al antivacciniștilor chiar a contat”, a conchis doctorul infecționist.