• Primele doze de vaccin anti-Covid, care au sosit în România chiar în ziua de Crăciun, au ajuns sâmbătă la ora 08:00 la Institutul Cantacuzino, unde vor fi depozitate
  • Potrivit autorităților, vaccinarea va începe mâine în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în „prima linie în lupta împotriva coronavirusului”
  • Medicul Adrian Marinescu se va vaccina mâine

Vaccin avem, planul de vaccinare e pus la punct, urmează campania. Printre primii vaccinați sunt cadrele medicale. Medicul infecționist, Adrian Marinescu se va vaccina mâine.

Adrian Marinescu: „Nu îmi e teamă de reacțiile adverse. Sunt entuziasmat. Aștept să fie un mesaj care să arate că este un vaccin sigur și ne va scoate din întunericul pandemiei.”

„Cred că termenul de teamă nu există pentru un medic. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre un vaccin cu foarte puține reacții adverse, ar trebui să fim absolut încrezători.”

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Săptămânal vor fi livrate în jur de 150.000 de doze. Adrian Marinescu a fost întrebat dacă medicii vor fi capabili fizic să vaccineze un număr atât de mare de oameni.

Adrian Marinescu: „Ne vom descurca. Lucrurile au fost deja pregătite. Luați în calcul că ce se întâmplă în România se întâmplă în toată Europa în același timp. Un astfel de demers nu a mai existat. Oamenii trebuie să realizeze că vaccinarea este un lucru important și că trebuie să o facă chiar și 100%. Sigur, excepție vor fi cei care au contraindicații de tipul alergiilor importante șoc anafilactic.”

Medicul speră ca până la finalul anului 2021 să ajungem la 70% de persoane imunizate.