• Adrian Marinescu: „Vremea și vaccinarea împreună cu cei care au trecut prin boală fac diferența”
  • Adrian Marinescu: „Tulpina din India ar putea să facă diferență, se transmite ușor, iar eficienta vaccinului este mai redusă”
  • Adrian Marinescu: „Aș păstra masca la interior, aș încerca să păstrez distanțarea, regulile de igienă și tratamentul cu anticorpi monoclonali”

De ce stagnează campania de vaccinare? Mai e pandemie sau nu mai e? Cum mai stăm cu nehotărâții? Ce le spunem sau ce nu le spunem nehotărâților ca să se vaccineze? Dar mai are rost să le spunem ceva? Medicul Adrian Marinescu, invitatul lui Marius Tucă, a făcut o analiză la obiect a stării de pandemie.

Marius Tucă: S-a terminat pandemia?

Dr. Adrian Marinescu: „Nu s-a terminat a;a de repede, crezi că e o ușă? De când a început pandemia noi am tot făcut previziuni”

Marius Tucă: Cum s-a întâmplat peste noapte că numărul de cazuri să scadă dramatic?

Dr. Adrian Marinescu: „Sunt mai mulți factori, vremea, acum e mai cald. Un alt factor este nivelul de imunitate, nu doar cei vaccinați și cei care au trecut prin boala. Aceea imunitate se vede acum. Vaccinarea împreună cu cei care au trecut prin boală fac diferența”

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Marius Tucă: Exista riscul că tulpina indiana să vina peste noi?

Adrian Marinescu: „Tulpina din India ar putea să facă diferență, se transmite ușor, iar eficienta vaccinului este mai redusă. Sper să fie o varianta mai liniștită, să fie niste cazuri cu forme ușoare”

Marius Tucă: Cum vezi rezolvarea pe mai departe pentru cei care s-au vaccinat în ianuarie?

Adrian Marinescu: „Sunt multe variante de virus gripal, noi vorbim de Sars-Cov-2, dar familia e mare. Nu știu dacă va fi pe perioadă lungă, probabil se va stinge. Sunt mai multe aspecte, cât ține imunitatea și update-ul vaccinului în raport cu mutațiile. Vaccinarea anti-gripală de ce trebuie făcută în fiecare an? Pentru că avem nevoie de o variantă nouă”

Marius Tucă: Am înțeles că ne-ai amenințat cu valul patru. Ce ai schimba din măsurile care s-au luat pe perioada pandemiei?

Adrian Marinescu: „Aș păstra masca la interior, aș încerca să păstrez distanțarea, regulile de igienă și tratamentul cu anticorpi monoclonali”