• A venit momentul de care ne-am temut. La București nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19 în stare gravă.
  • Doctorul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș spune cât de gravă este situația.
  • Medicii și cadrele medicale din școlile care se vor închide după trecerea în scenariu roșu, vor fi detașați la spitalele Covid, a spus prefectul Capitalei.

Nu mai sunt locuri la ATI în București iar spitalul Colentina devine integral spital suport Covid-19, a declarat duminică prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Adrian Marinescu, medic infecționist: ”Din păcate, spitalele din jurul Bucureștiului sunt și ele pline. Se ajunge în punctul în care un pacient care este critic poate să ajungă oriunde în țară, ca de exemplu la Arad, sau Moldova. Soluția este ca spitalul să poată să aibă circuit separat și pentru pacientul cu Covid și cel Non-Covid. Pot fi puse unități mobile, doar că ai o problemă de personal. Poți să obții, poate chiar să ai mai multe ventilatoare, poate chiar într-un timp scurt, prin unitățile mobile, dar nu ai de unde să găsești personal. E o presiune mare în aceste zile. Cu ceea ce se întâmplă în aceste zile, adică avem foarte multe cazuri în capitală, e foarte greu de gestionat. Valul doi va dura din păcate destul de mult. E vorba de luni și luni.”

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS