• Prietenii lui Ionuţ Anghel au protestat în stradă pentru situaţia gravă în care se află acesta
  • Ionuţ are o boală gravă de plămâni şi are nevoie urgent de transplant pulmonar
  • Pe lista de aşteptare mai sunt alţi șapte români care au nevoie de aceeaşi intervenție
  • Dr. Radu Zamfir: Speranţa va veni din Italia, vom primi curând un draft de acord de colaborare cu Agenţia de Transplant din Italia

Ionuţ Anghel moare câte puţin cu fiecare zi care trece! Are o boală gravă de plămâni şi de aproape doi ani aşteaptă să facă un transplant pulmonar.
Apropiaţii lui de la Asociaţia Hope and Love for Life alături de alţi prieteni care îi ştiu suferinţa au ieşit în stradă să ceară autorităţilor dreptul lui la viaţă. Ionuţ nu a putut fi cu ei, aşa cum şi-ar fi dorit, pentru că se simte deja foarte rău.

Nora Lorena, soţia lui Ionuţ Anghel: „Avem nevoie de ajutorul statului în primul rând, ne împotmolim de tot felul de hârtii (..) Este groaznică aşteptarea, tot sper, în fiecare zi, în fiecare seară, mă rog şi sper să fie o minune, să ne sune cineva şi să spună, am rezolvat, sunteţi aşteptaţi la clinica respectivă pentru transplant, au fost de acord, în schimb, numai promisiuni.”

Ionuţ Anghel spune că se luptă cu sistemul şi cu boala de un an şi câteva luni, de când este pus pe lista de aşteptare pentru transplant. În situaţia lui mai sunt alţi șapte oameni.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ionuţ Anghel, pacient care are nevoie urgentă de transplant pulmonar: „Eu când am acele crize de tuse pur şi simplu tuşesc până rămân fără aer, iar saturaţia îmi scade spre 70%, dacă nu am o sursă secundară de oxigen, în afară de concentratorul de oxigen care e la maximum, nu-mi revin, rămân fără aer (…) Nu ştiu cât ne mai aşteaptă pe noi boala.”

Medicul Radu Zamfir spune că speranţa pentru Ionuţ dar şi pentru cei care sunt pe lista de aşteptare cu el vine din Italia.

dr. Radu Zamfir, Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant: „Pentru pacienţii cu indicaţie de transplant pulmonar ce nu pot fi transplantaţi în ţară, adică în Centrul Sf. Maria, există perspectiva apropiată a unui acord cu Italia, două centre de adulţi şi unul pediatric răspunzând pozitiv cererii noastre. Asteptăm pe parcursul săptămânii în curs un draft de acord de colaborare din partea Agenţiei de Transplant din Italia.”