• O parte dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus tind să dezvolte afecţiuni neurologice grave din cauza bolii.
  • Un studiu recent, realizat în spitalele din Marea Britanie, arată că unii pacienţi suferă infarct, simptome asemănătoare demenţei şi delir.
  • Pacienţii care au luat parte la studiu au vârste între 23 şi 94 de ani.

Deşi problemele respiratorii reprezintă cea mai mai întâlnită complicaţie în rândul pacienţilor cu COVID-19, sunt şi cazuri de afecţiuni neurologice grave pe care le dezvoltă unii dintre bolnavi.  

Un studiu din aprilie, făcut în spitalele din Marea Britanie, arată că unii pacienţi suferă infarct, simptome asemănătoare demenţei şi delirul.  

Mai mult de jumătate din pacienţi au suferit un accident cerebrovascular, iar 57 au făcut infarct ischemic, în timp ce 9 bolnavi au avut hemoragie intracerebrală.  

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

O altă boală neurologică este alterarea stării mentale, 39 dintre bolnavi suferind de psihoză, declin neurocognitiv, anxietate, depresie, schimbări de personalitate, manie şi catatonie (sindrom psihomotor al schizofreniei, corpul stând în poziţii fixe, nemişcându-se deloc)   

Cercetătorii mai notează faptul că bolnavii cu vârsta peste 60 de ani tind să facă accident cerebrovascular, comparativ cu pacienţii mai tineri.  „Este un efect direct la unii bolnavi, al virusului care ajunge în creier”, explică psihiatrul şi neurologul Mark George.