• Agenția pentru Medicamente din Marea Britanie a anunțat că a identificat 30 de cazuri rare de formare de cheaguri de sânge după administrarea vaccinului AstraZeneca
  • Administrarea vaccinului AstraZeneca nu va fi restricționată pentru moment pe teritoriul Regatului Unit
  • Riscurile sunt mai mici decât beneficiile, consideră Autoritatea pentru Medicamente

Agenția pentru Medicamente din Marea Britanie a identificat până acum 30 de cazuri cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca, cu 25 mai mult decât a raportat anterior, scrie Reuters.

Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale susține că nu a primit nicio astfel de raportare în urma utilizării vaccinului Pfizer/BioNTech.

Totuși, administrarea vaccinului AstraZeneca nu va fi restricționată pentru moment pe teritoriul Regatului Unit, spun oficialii britanici din domeniul sănătății, spre deosebire de Germania, care a decis să supende imunizarea persoanelor sub 60 de ani cu AstraZeneca, dupa ce s-au identificat 31 de cazuri de cheaguri de sânge la nivelul creierului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Experții au luat această decizie pentru că cele 30 de cazuri anunțate au fost descoperite dintr-un total de 18 milioane de doze administrate. Astfel, riscurile sunt mai mici decât beneficiile, concluzionează Autoritatea pentru Medicamente.

Pe 18 martie, autoritățile sanitare britanice anunțau că investighează cinci cazuri de tromboză la nivelul creierului, dintr-un total de 11 milioane de doze administrate, în timp ce joi, erau 22 de astfel de cazuri de tromboză venoasă cerebrală, o afecțiune extrem de rară de coagulare a sângelui la nivelul creierului, iar alte 8 privind cazuri de coagulare asociate cu un număr scăzut de trombocite în sânge.