• Medicul Radu Ţincu de la secţia de ATI a Spitalului Floreasca spune că a avut în îngrijire mai mulţi pacienţi care au băut din greşeală dezinfectant de mâini
  • Dr. Ţincu: Au venit pacienţi care au încurcat recipientele cu substanţe dezinfectante cu cele de apă sau sucuri
  • Dr. Ţincu: Dezinfectanţii produc leziuni severe la nivelul mucoasei bucale, esofagiene şi gastrice
  • Centrul de Control al Bolilor din America a anunţat recent că 4 oameni au murit, iar alţii au suferit complicaţii grave după ce au înghiţit dezinfectant de mâini

Ai grijă mare unde ţii dezinfectantul pentru mâini. Medicul Radu Ţincu de la secţia de ATI Toxicologie a Spitalului Floreasca îţi spune că în ultima perioadă a avut în grijă pacienţi care au ajuns de urgenţă la spital după ce au băut din greşeală anumite substanţe dezinfectante pe care le aveau în casă.

Nu au fost cazuri care să necesite terapie intensivă, însă pericolul poate fi major, spune Dr. Ţincu. Uite, de exemplu, ce se întâmplă în America. 

Experţii Centrului de Control al Bolilor au tras recent un semnal de alarmă după ce 4 oameni au murit iar alţiii au ajuns în stare gravă la spital ddupă ce au băut dezinfectant. Specialiştii CDC spun că cei mici pot înghiţi dezinfectant din greşeală, dar mai spun şi că mulţi adulţi cred că dezinfectantul este un bun înlocuitor pentru băuturile alcoolice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Să nu uităm că paie pe foc a pus chiar preşedintele Trump, când a sugerat posibilitatea de a ne injecta dezinfectant pentru a combate coronavirusul. 

Sub nicio formă să nu faci gargară cu substanţe dezinfectante sau substanţe clorinate, pentru că există riscul ca substanţa să ajungă la nivelul traheei, apoi la nivelul alveolelor pulmonare, şi asttfel să se ajungă la complicaţii severe, îţi mai spune medicul Ţincu.

„S-au prezentat pacienţi care din greşeală au încurcat recipientele cu substanţe dezinfectante cu cele cu apă sau sucuri şi au înghiţit o cantitate de dezinfectant. Nu se ingeră sub nicio formă substanţele dezinfectante, pentru că ele pot produce leziuni la nivelul mucoasei oro – bucale, la nivelul mucoasei esofagiene sau gastrice, acest lucru putând merge la cei care au afecţiuni cronice in sfera eso-gastrică,  până la apariţia unor complicaţii hemoragice sau perforative la nivelul stomacului“, a spus medicul Radu Ţincu.