• Rezultatele unui studiu indică faptul că noul coronavirus se transmite prin aer.
  • Dacă ai o înălțime mai mare de 1,82 e posibil să ai risc dublu de infectare.
  • Dacă virusul s-ar transmite doar prin prin picăturile de salivă, înălțimea nu ar trebui să facă diferența.

Dacă ai înălțime peste 1,82, riscul e de două ori mai mare să te infectezi cu Covid-19, sugerează un studiu. O echipă de cercetători, inclusiv experți de la Universitatea Manchester și Open University, a făcut un studiu pe 2.000 de persoane din Marea Britanie și SUA pentru a analiza dacă atributele personale, munca și hobby-urile ar putea influența infectarea, scrie The Telegraph

Așa s-a descoperit că persoanele mai înalte au un risc mai mare de a se îmbolnăvi, ceea ce sugerează că virusul se transmite prin aer, spun oamenii de știință. Altfel, dacă boala ar fi contractată doar prin picături de salivă, înălțimea nu ar trebui să fie un factor care face diferența în ceea ce privește riscul de infectare.

Aerosolii se pot acumula în zone slab ventilate și sunt transportate de curenții de aer. Totuși, picăturile sunt mai mari decât aerosolii și se crede că acestea călătoresc pe distanțe relativ scurte și dispar rapid din aer.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Prof. Evan Kontopantelis, de la Universitatea din Manchester, a spus: „Rezultatele acestui sondaj în ceea ce privește asocierea dintre înălțime și diagnostic sugerează că transmiterea bolii prin picături nu este singura modalitate prin care te poți îmbolnăvi, iar transmiterea prin aer este posibilă“.