- În ultimele 24 de ore, în Dolj, 130 d epersoane au fost confirmate cu COVID-19
- Pacienţii confirmaţi COVID sau cei cu simptome, aşteaptă chiar şi patru zile până ajunge ambulanţa la ei
- Asistenţii de la Ambulanţă recoltează probe pentru testele COVID-19 doar pe perioada zilei
Ai simptome de COVID-19? Ai două opţiuni: te duci singur la o clinică să-ţi faci testul sau suni la Ambulanţă. În Craiova, pentru a doua opţiune, să ştii că aştepţi cu zilele. Sunt doar două salvări care trebuie să ajungă, zilnic, chiar şi la peste o sută de adrese din tot judeţul Dolj.
Liliana a simţit-o pe pielea ei. Este infirmieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. De marţi se simpte rău, iar simptomele pe care le are o fac să bănuiască o infecţie cu SARS-COV2. A sunat la 112 şi a solicitat o ambulanţă să-i recolteze probe pentru COVID-19. După patru zile, salvarea încă nu ajunsese la ea.
Liliana, pacient suspect de infecţie cu SARS-COV 2: Au spus să am răbdare că o să vină că au foarte multe solicitări şi n-au cum să ajungă. Sunt de patru zile în casă. Mă simt rău de marţi. Am avut febră şi dureri în gât şi stare din asta apatică. Adică, fără poftă de mâncare, stări de greaţă.
Ca Liliana sunt zeci de persoane care aşteaptă cu zilele echipajul medical care să le transporte la spital pentru că au COVID-19 sau să le recolteze probe pentru testul COVID. Traian Măgală, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Dolj spune că zece echipaje lucrează zilnic, la staţia de salvare din Craiova, dar doar două se ocupă de cazurile de Covid.
Traian Măgală, purtător de cuvânt SAJ Dolj: Media, pe zi, a solicitărilor pentru recoltare pentru COVID-19 este undeva de 40-50 de pacienţi, răspândiţi pe toată aria judeţului Dolj. Noi avem dedicate, pe timpul zilei, două echipaje care de tip B2, care nu sunt numai pentru recoltare, sunt şi pentru transportul pacienţilor confirmaţi.