• Tulpina SARS-CoV-2 are șanse să devină principala variantă a virusului în lume.
  • Varianta britanică a virusului a fost depistată inițial anul trecut, în Kent.
  • De atunci a apărut în peste 50 de țări, inclusiv România.

Tulpina SARS-CoV-2 depistată pentru prima dată în Marea Britanie are șanse mari să devină principala variantă a virusului în întreaga lume. Asta spune Sharon Peacock, șefa programului de monitorizare genetică din Marea Britanie. Și în România au apărut mai multe cazuri.

Aida Popoviciu, manager la un spital din Londra: „Tulpina de UK este considerată una dintre cele mai rapid transmisibile tulpini. În UK există o campanie de vaccinare în masă. Există foarte multe moduri de a promova vaccinarea. Din partea companiilor care au produs vaccinurile anti-Covid nu a existat comunicare în ceea ce privește eficacitatea serurilor pentru tulpinile din Africa de Sud și Brazilia. Singurile informații pe care eu le cunosc este că versiunea curentă de vaccin nu este eficientă pentru aceste două tulpini și că este necesar un buster. „

Aida Popoviciu, manager la un spital din Londra: „Va trebui să învățăm să trăim cu acest virus, nu știu dacă vom scăpa de mască în curând, indiferent dacă ne vom vaccina. Depinde de cât de ușor se modifică structurile coronavirusului. Frisoanele, durerile de cap, durerile musculare și pierderea apetitului sunt cele patru simptome noi. Statul suține care ar trebui incluse în simptomele de bază ale COVID. O persoană care dezvoltă una din aceste simptome ar trebui să se testeze.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI