• Un bărbat cu COVID-19 confirmat cu tulpina Delta a murit în județul Arad. Arădeanul fusese stabilit în America, dar călătorea în România.
  • Infecția cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2 a fost confirmată marți dimineață de către Institutul Cantacuzino la un bărbat de 65 de ani, din județul Arad, stabilit în America, afla în călătorie în România.

Bărbatul de 65 de ani s-a prezentat la spital pe 6 august, cu simptome specifice infecției SARS CoV-2 – febră, frisoane, transpirații, odinofagie.

În urma testării, rezultatul a fost pozitiv, pacientul fiind internat pe Secția Boli infecțioase Adulți Covid-19.

„Medicul curant al pacientului a ridicat suspiciunea de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2 și în consecință a trimis probe pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino. Din păcate starea de sănătate a pacientului se agravează și necesită, îngrijire și monitorizare pe terapie intensivă, fiind transferat pe data de 18 august. În ciuda eforturilor medicilor în dimineața zilei de 21 august viața pacientului nu a mai putut fi salvată. La nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este al doilea caz de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2, primul caz fiind înregistrat la jumătatea lunii mai în cazul unui pacient de origine indiană”, declară dr. Lenuța Timiș, director medical interimar SCJU Arad.

Recomandări

CINE IA LOCUL LUI DRULĂ?
ZELENSKI CERE RACHETE CU RAZĂ LUNGĂ
MOLDOVA ȘI UCRAINA PORNESC SPRE UE
FOREVER YOUNG
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI ASSANGE?
ÎNCEP FILMĂRILE LA FREAKY FRIDAY