• Slovacia a testat jumătate din populație într-o singură zi
  • Doar 1% dintre cei 2.5 milioane slovaci, depistați cu coronavirus
  • Grecia a decis închidă barurile și restaurantele pentru o lună
  • Virolog german: „Acest val va dura până la Paște”

Valul doi se plimbă val-vârtej prin Europa și forțează tot mai multe țări să intre în carantină. Ne va face probleme până la Pviaște, spune un renumit virolog german!

Germania a intrat de astăzi într-un nou regim de carantină parțială, cu restricții privind ieșirile și cu închiderea restaurantelor, barurilor și cinematografelor la interior. Germanii rămân cu reuniunile în aer liber, dar limitate la maximum 10 persoane – neapărat membrii a cel mult de două familii. E măsura intrată în vigoare într-o zi cu 12 mii de infectări și 49 de decese.

Puțin mai la est, Slovacia a bătut în weekend recordul de testări într-o zi! A testat jumătate din populație – adică două milioane și jumătate de oameni. Slovacii au descoperit 25 de mii de infectări – adică 1% procent de pozitivitate!

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

La lockdown revin și portughezii – 70% din populație va fi carantinată la domiciliu din 4 noiembrie, în timp ce Grecia a decis odată cu ajungerea la 1.500 de infectări pe zi să închidă barurile și restaurantele.

Cu sau fără vaccin, valul doi ne va da frisoane până la Paștele de anul viitor – spune directorul Institutului de Virologie din Berlin! „Acest val cu siguranță nu se va încheia până la Paște. Sfatul meu este să ne purtăm cu toții ca și cum am fi contagioși. Așa îi putem proteja pe cei din jur”, spune Christian Drosten!

Acest val cu siguranță nu se va încheia până la Paște. (…) Sfatul meu este să ne purtăm ca și cum am fi contagioși. Asta implică o atitudine care, în cele din urmă, protejează pe toată lumea” – Christian Drosten, director Institutul de Virologie din Berlin