• Pacientul este un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat ieri la un spital din București.
  • Bărbatul le-a spus medicilor că simptomele au apărut în iunie.
  • OMS a anunțat că va convoca o reniune a comitetului său de urgență la 23 iunie pentru a evalua dacă variola maimuței reprezintă „o urgență de sănătate publică de interes internațional”.

Medicii români au diagnosticat miercuri încă un bărbat cu variola maimuţei. Este al treilea caz înregistrat în ţara noastră. Primul caz de variola maimuţei a fost diagnosticat luni.

„Este vorba de un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat ieri (marţi – n.r.) la un spital din Bucureşti”, transmite Ministerul Sănătăţii. Potrivit sursei citate, simptomele au apărut pe data de 10 iunie.

Starea generală a pacientului este bună. Acesta a rămas internat”, se menţionează în finalul comunicatului.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Primul caz de variola maimuţei a fost diagnosticat luni în România la un bărbat în vârstă de 26 de ani din Bucureşti. Medicii au aflat că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe ţări din Europa unde există numeroase cazuri de infecţie cu variola maimuţei. Cel de-al doilea caz a fost înregistrat marţi. Este vorba despre un bărbat de 32 de ani.

Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din Bucureşti săptămâna trecută, iar investigaţiile de laborator au confirmat marţi că pacientul este infectat cu variola maimuţei. Starea bărbatului este bună şi acesta va rămâne în izolare.

De asemenea, a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi, a precizat Ministerul Sănătăţii.