• România se află în debutul unui al treilea val de coronavirus, conform declarației Secretarului de stat în Ministerul Sănătății.
  • Andreea Moldovan a spus că al treilea val este dominat de tulpina britanică.
  • Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a explicat că aceasta nu este mai agresivă, ci contagioasă, mai ales în cazul persoanelor mai tinere.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat pentru Digi24 că România se află în debutul unui al treilea val de coronavirus.

Cum ar putea gestiona România al treilea val de coronavirus

„Dorim foarte mult să operaționalizăm accesul în terapie intensivă. Acum, 20% dintre pacienții de la terapie intensivă sunt intubați. Restul încă nu sunt sau nu au suport ventilator. Și atunci acolo este foarte important să avem un management corect al admisiei la terapie intensivă”, a spus Andreea Moldovan.

Andreea Moldovan, despre tulpina SARS-CoV-2 din Marea Britanie

„Din punct de vedere al formelor clinice, există forme severe și cu aceste tulpini, dar nu este neapărat o diferență semnificativă față de ce am întâmpinat anterior”, a explicat Andreea Moldovan.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai spus că al treilea val de coronavirus din România este dominat de tulpina britanică a virusului. Andreea Moldovan a clarificat că aceasta nu este mai agresivă, ci mai contagioasă, mai ales la vârstele mai mici.