• În cazul adulților mai tineri, durerile de spate și de gât sunt adesea legate de mușchi.
  • Pentru acest tip de durere, analgezicele obișnuite, inclusiv medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și paracetamolul, pot fi de ajutor, a constatat analiza.
  • Atunci când medicamentele orale eșuează, injecțiile de analgezice sau corticosteroizi antiinflamatori pot ajuta în cazul durerii cronice.

Durerile de spate și de gât sunt adesea o parte nefericită a îmbătrânirii, dar adulții mai în vârstă pot găsi ușurare în siguranță cu diverse medicamente, concluzionează o nouă analiză de cercetare pe 138 de studii.

Un punct de vedere general este că nu există un remediu unic, potrivit cercetătorului principal, Dr. Michael Perloff, neurolog la Boston University School of Medicine și Boston Medical Center, scrie UPI.

Alegerea medicamentelor, a spus el, depinde parțial de cauza care stă la baza durerii. Dar, în special în cazul adulților mai în vârstă, orice afecțiuni de sănătate coexistente și medicamentele pe care le iau sunt, de asemenea, un factor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Trebuie să fiți atenți la interacțiunile medicamentoase și la efectele secundare”, a spus Perloff.

În același timp, aceste probleme nu ar trebui să împiedice adulții în vârstă să obțină ameliorarea durerii, a subliniat el.
„Dacă sunteți o persoană în vârstă și vi s-a spus că nu există opțiuni pentru a vă gestiona durerea, este posibil să aveți nevoie să consultați un specialist în durere”, a precizat Perloff.

Diferite remedii pentru durerile de spate

„Sunt multe lucruri pe care le putem face cu armele medicamentelor, injecțiilor, fizioterapiei și, în unele cazuri, intervenției chirurgicale”, a adăugat el.

În cazul adulților mai tineri, durerile de spate și de gât sunt adesea legate de mușchi. Deși acest lucru poate fi valabil și pentru adulții mai în vârstă, a spus Perloff, aceștia au adesea dureri legate de modificările degenerative ale coloanei vertebrale – cum ar fi deteriorarea prin uzură a discurilor sau a cartilajului care amortizează articulațiile coloanei vertebrale.

Pentru acest tip de durere, analgezicele obișnuite, inclusiv medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și paracetamolul, pot fi de ajutor, a constatat analiza.

AINS, cum ar fi ibuprofenul și naproxenul (Motrin, Aleve), sunt mai eficiente decât paracetamolul (Tylenol), a spus Perloff. Dar paracetamolul poate fi alegerea mai sigură pentru unii seniori, inclusiv pentru cei care prezintă un risc crescut de sângerare gastrică sau care au boli renale sau cardiace.

Cu AINS, utilizarea limitată este esențială. Echipa lui Perloff recomandă ca persoanele în vârstă să le ia timp de două sau trei zile în timpul unei crize de durere, dar să evite utilizarea lor timp de săptămâni întregi.

„În cazul durerii cronice, durerea este adesea în sus și în jos”, a remarcat Perloff. „Deci, nevoile de tratament sunt diferite în momente diferite”.

În unele cazuri, durerea provine de la un nerv ciupit. Un exemplu este sciatica, în cazul în care nervul sciatic este comprimat – adesea de un disc din partea inferioară a coloanei vertebrale care alunecă de la locul său. Acest lucru poate provoca dureri care iradiază din partea inferioară a spatelui în jos, în partea din spate a piciorului.

AINS pot ajuta la ameliorarea sciaticii, a constatat analiza. Dar o altă opțiune, a spus Perloff, este reprezentată de medicamente specifice durerii nervoase – și anume, gabapentina și pregabalina.

Aceste medicamente vin cu propriile lor efecte secundare potențiale, inclusiv amețeli și probleme de echilibru. Așadar, a constatat analiza, orice beneficii trebuie să fie evaluate în raport cu aceste riscuri, în special pentru persoanele în vârstă care iau alte medicamente care pot provoca amețeli și căderi, cum ar fi benzodiazepinele.

Printre alte constatări

Anumite relaxante musculare, cum ar fi carisoprodolul și clorzoxazona, prezintă un risc de sedare și căderi. Dar altele, inclusiv tizanidina și baclofenul, pot ameliora în siguranță durerile de gât sau de spate ale adulților în vârstă, în doze mici.

Pentru durerile lombare cronice, unele antidepresive – în special duloxetina (Cymbalta) – s-au dovedit utile în cadrul unor studii. Acestea pot fi alegeri bune, a spus Perloff, atunci când un adult în vârstă are atât durere, cât și simptome de depresie.

Atunci când medicamentele orale eșuează, injecțiile de analgezice sau corticosteroizi antiinflamatori pot ajuta în cazul durerii cronice.