• Alexandru Cojocaru: „Eu cred că majoritatea copiilor abia așteaptă să meargă la școală, ceea ce nu cred că s-a întâmplat în istoria seculară a învățământului”.
  • Alexandru Cojocaru: „La copii, adaptarea este foarte rapidă pentru că socializarea a lipsit cel mai mai a lipsit în perioada aceasta”.

Psihoterapeutul Alexandru Cojocaru a spus că „toată lumea așteaptă cu mare nerăbdare începutul școlii”.

Psihoterapeutul Alexandru Cojocaru a făcut o radiografie a perioadei pe care o trăim. Cu schimbări, cu dileme, cu controverse, cu stări contradictorii, dar și cu ceva speranță la gândul imunizării și la recâștigarea normalității.

Alex Cojocaru: „Majoritatea copiilor abia așteaptă să meargă la școală / Cel mai mult le-a lipsit socializarea”

„Eu cred că majoritatea copiilor abia așteaptă să meargă la școală, ceea ce nu cred că s-a întâmplat în istoria seculară a învățământului. Toată lumea cred că așteaptă cu mare nerăbdare începutul școlii. Este exact invers. Înainte toată lumea aștepta să intre în vacanță. Pe deoparte, la copii, adaptarea este foarte rapidă pentru că cel mai mult a lipsit în perioada aceasta socializarea”, a spus Alex Cojocaru.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Psihoterapeutul Alex Cojocaru, despre relația părinți-copii în pandemie

„Oricum, tensiunea în sine este net crescută, indiferent de familie. Numai că unele dintre familii au reușit să transforme timpul în ceva plăcut, pentru că nici unii dintre noi nu am avut ocazia să stăm atâta timp împreună. Ceea ce, pentru unii, este mană cerească.

Pe de altă parte, vei avea presiunea inevitabilă a tuturor lucrurilor care vor crea o tensiune, din punct de vedere al organizării. Important este să nu stai în zona de tensiune atât de mult încât să explodeze”, a explicat Alex Cojocaru.

Alexandru Cojocaru: „O să avem chestia asta de ai scăpat dintr-o cămașă de forță, exact ca dintr-o lesă”

„Dacă avem o persoană care este introvertită și tocmai s-a obișnuit cu confortul anului ce a trecut și dintr-o dată trebuie să se întoarcă la o lume, care gândește-te că o să și compenseze foarte mult – o să avem mai multă agresivitate, o sa avem mai mult stres în trafic, mai multe lucruri care explodează, vacanțe compulsive, mâncat compulsiv etc. O să avem chestia asta de ai scăpat dintr-o cămașă de forță, exact ca dintr-o lesă. Ai scăpat, ai dat iama în toate libertățile de le aveai înainte”, conchide Alexandru Cojocaru.