• Viața cotidiană s-ar putea întoarce la normal în curând
  • Alexandru Rafila: „Dacă ai o populație vaccinată și transmiterea este mică
  • Vaccinarea ar putea opri virusul de la a mai dezvolta noi mutații

Suntem aproape de a reveni la viața pe o știam înainte de izbucnirea pandemiei. Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, spune la Aleph News că în momentul în care populația este vaccinată, transmiterea este mai mică.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: „Eu cred că până în luna mai Israelul va închide această problemă pe teritoriul național. Cu cât vaccinarea merge mai bine, mai repede, acoperirea vaccinării este mai mare, cu atât aceste probleme dispar sau sunt mult mai mici pentru că dacă ai o populație vaccinată și transmiterea este mică, atunci și apariția mutațiilor este mult mai mică. Ori sunt convins că aceste țări care performează în programele lor de vaccinare și m-ar bucura foarte mult ca România să fie printre ele.”

În prezent, infecția cu SARS-CoV-2 a ucis 1.993.699 de oameni, conform Johns Hopkins University tracker. După estimările specialiștilor, care iau în calcul faptul că în fiecare zi sunt înregistrate aproximativ 16.000 de decese în urma infecției cu virusul, pragul de 2 milioane va fi depășit astăzi.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.