• A treia doză de vaccin nu va avea impact asupra sănătăţii publice, din cauza numărului mare de persoane nevaccinate, a declarat Alexandru Rafila. 
  • Medicul consideră că vom ajunge la 20.000 de cazuri pe zi în următoarele două-trei săptămâni.

Doza a treia nu este obligatorie şi nu beneficiază de o recomandare clară din partea Agenţiei Europene a Medicamentului, a spus medicul și deputatul PSD Alexandru Rafila, care apreciază că doza a treia este necesară celor imunodeprimaţi, care nu dispun de suficienţi anticorpi.

Alexandru Rafila a oferit exemplu personal, spunând că nu va face doza a treia, în condiţiile în care este vaccinat cu două doze şi a făcut şi boala, considerând că are un nivel bun de anticorpi.

În context, Rafila a apreciat că nu ar fi o idee bună actualizarea certificatului verde cu doza a treia.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Sănătatea publică va beneficia în condiţiile creşterii numărului de persoane vaccinate cu actuala schemă completă, Rafila oferind exemplul unei alte ţări latine, Portugalia, unde ponderea vaccinaţilor este foarte mare.

El a mai spus, la Digi24, că România ar putea ajunge la 20.000 de noi cazuri de COVID-19 pe zi în următarele două-trei săptămâni.

Medicul crede că importante sunt, în realitate, numărul persoanelor care ajung în spital şi al celor ce sunt internaţi în secţiile de terapie intensivă, spunând că există ţări care nu mai contabilizeaază numărul total de cazuri, ci doar cei doi indicatori.

„Suprasolicitarea sistemului de sănătate este foarte aproape”, a spus Rafila, în condiţiile în care sunt deja bolnavi care aşteaptă pe holuri sau la intrarea unităţilor de primiri urgenţe un pat liber.