Alexandru Rafila: ”O să vedem un nou asalt peste o săptămână în secțiile de terapie intensivă”

Alexandru Rafila Mediafaxfoto
  • Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că ne putem aștepta la o nouă creștere a cazurilor de COVID-19 din ATI.
  • Alexandru Rafila: „Nu putem lăsa lucrurile să se întâmple”.
  • România a depășit pragul de 4.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore. Nou record de pacienți la ATI

Alexandru Rafila a declarat, miercuri, la Digi 24, că este evident că această creștere este cauzată de numărul de cazuri înregistrate acum o săptămână.

„În momentul în care am depășit 3.000 de cazuri era de așteptat ca peste circa o săptămână de la acel moment să crească numărul de cazuri în terapie intensivă. Astăzi începem cu cifra 4. Avem peste 4.000 de cazuri noi. Dacă în decursul acestei săptămâni vom avea valori în jur de 4000 – 4.500 de cazuri o să vedem o nouă creștere, un nou asalt peste o săptămână în secțiile de terapie intensivă. Lucrurile acestea trebuie la un moment dat oprite. Nu putem să asistăm la blocarea sistemului de sănătate pentru că nu blocarea în sine e problematică, ci faptul că acest lucru se soldează cu victime în rândul pacienților care nu au acces la serviciile de sănătate și așa mai departe”, a spus Alexandru Rafila.

Numărul noilor cazuri de coronavirus a depășit în România, în ultimele 24 de ore, 4.000. Sunt 66 de decese noi și 686 persoane internate la ATI. Capitala conduce la numărul de infectări, iar rata de infectare a ajuns la 2,82.