• România a bifat a treia zi cu peste 4.000 cazuri COVID-19.
  • 4.026 cazuri coronavirus confirmate astăzi.
  • Totalul îmbolnăvirilor raportate: 172.516.
  • Alexandru Rafila: „În realitate, în România se îmbolnăvesc 40.000 oameni”.
  • Rafila, pe 30 aprilie: „400.000 de români au trecut prin boală”.

A treia zi cu peste 4.000 de cazuri confirmate, posibil a treia cu peste 40 de mii îmbolnăviri reale, dacă ne luăm după spusele reprezentantului României la OMS. Alexandru Rafila, figură atât de prezentă de la startul pandemiei, este cel care spune că, în România, diferența dintre diagnosticări și îmbolnăviri este de 1 la 10.

„Nu este o situație particulară pentru România. Întotdeauna studiile arată că între numărul de cazuri diagnosticate și numărul de persoane trecute prin boală e diferit. (…) În realitate, în România se îmbolnăvesc 40.000 persoane”, spune Alexandru Rafila.

Nu e prima dată când medicul Rafila vorbește despre cifre amețitoare. În aprilie, spunea la emisiunea Marius Tucă Show că 400 de mii de români trecuseră deja prin boală.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Franța a făcut un studio de seroprevalență și procentul a fost de 6%. Eu cred că în România suntem la 2%. Înseamnă 400.000 de cazuri care au trecut prin boală”, spunea reprezentatul României la OMS, în luna aprilie.

Procentul Rafila, dacă putem să-i zicem așa, a plecat de la 2% în primele luni ale pandemiei și-a crescut de 5 ori până astăzi.