Alexandru Rafila va participa la Reuniunea miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană. Ce subiecte vor fi dezbătute la Bruxelles

Testarea pacienţilor suspecţi de Covid ar putea fi făcută şi în cabinetele medicilor de familie Sursa Foto: Mediafax
  • Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, va participa mâine, 7 decembrie, la Reuniunea miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană.
  • La reuniunea de la Bruxelles se va discuta despre oordonarea măsurilor ce trebuie luate în vederea detectării și a controlului răspândirii noii variante Omicron.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, va participa la Reuniunea miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană – EPSCO, care se va desfășura mâine, 7 decembrie 2021, la Bruxelles.

Pe agenda miniștrilor Sănătății din spațiul european se află subiecte de interes pentru contextul epidemiologic actual, precum coordonarea măsurilor ce trebuie luate în vederea detectării și a controlului răspândirii noii variante Omicron a SARS-CoV-2 și achiziționarea, prin procedură comună la nivel UE, a terapiilor COVID-19.

Miniștrii Sănătății din Uniunea Europeană vor mai susține un schimb de opinii privind necesitatea înființării la nivelul Comisiei Europene, a unui serviciu specializat în asigurarea pregătirii situațiilor de urgență vare apar în domeniul sănătății.